Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιαννάκου: Διαφωνίες για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Γιαννάκου: Διαφωνίες για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Στη συζήτηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για κάποιες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Τις επιφυλάξεις της για το νομοσχέδιο που τροποποιεί το οικογενειακό δίκαιο και εισάγει νέο πλαίσιο για τη συνεπιμέλεια των τέκνων εξέφρασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κ. Γιαννάκου εξέφρασε τον προβληματισμό τόσο με την εξίσου γονική μέριμνα, όσο και με την υποχρεωτική ποσόστωση στον χρόνο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ο νόμος, δεν υπάρχουν καν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι και ψυχολόγοι», εκτίμησε και πρόσθεσε:

«Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες στην διαμεσολάβηση και οι υποθέσεις θα πηγαίνουν πάλι στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειεας ούτε υποχρεωτικός χρόνος παραμονής σε κάθε γονέα. Η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί» είπε η βουλευτής για να υπογραμμίσει:

«Αυτές τις παρατηρήσεις κάνω κατ αρχήν. Θεωρώ ότι οφείλετε να δεχθείτε ορισμένες από τις παρατηρήσεις. Θα διευκολύνετε πολύ κόσμο και θα σταματήσει η κοινωνική σύγκρουση.

Το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει ενασχόληση πλήθους κόσμου και σε ατομικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ενστάσεις της Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔΑ για την «υποχρεωτική συνεπιμέλεια»

Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η υπόθεση και τα προβλήματα με το νομοσχέδιο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν πρέπει να φέρουμε κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα. Τι οικογενειακά δικαστήρια να υπάρξουν στην επαρχία;

Είδατε πόσο μεγάλο ποσοστό ζευγαριών καταφεύγει σε συναινετικές διαδικασίες που δεν χρειάζονται δικαστήριο. Το 80% το κάνει. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε το υπόλοιπο 20% του κεντρίζουμε τα προβλήματα».

Αντίστοιχους προβληματισμούς είχε εκφράσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη που σε συνέντευξή της είχε επισημάνει «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού».

Υπενθυμίζουμε ότι στο νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια αντιτίθενται τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024