Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράμα: Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο Μέτα - «Ντροπιάζει την Αλβανία»

Ράμα: Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο Μέτα – «Ντροπιάζει την Αλβανία»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα, διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να τον καθαιρέσει από το αξίωμα.

Ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει τη διαδικασία για την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα από το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα κατά τη συνάντησή του με τους σοσιαλιστές βουλευτές ξεκαθάρισε ότι θα κάνει τα πάντα για να «αποναρκοθετήσει» τον θεσμό της προεδρίας.

«Ενας παράξενος τύπος»

Ο Ράμα ανέφερε πως τώρα ο Μέτα δεν είναι κάτι άλλο παρά ένας παράξενος τύπος, που ντροπιάζει την Αλβανία, την αλβανική κοινωνία και κάθε φυσιολογικό πολίτη αυτής της χώρας με την παρουσία του στη θέση του αρχηγού του κράτους.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι για να βρει αντικαταστάτη για τη θέση του προέδρου, θα συμβουλευτεί το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η δήλωση Ράμα:

«Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον Ιλίρ Μέτα και το κόμμα του. Ο Μέτα πρέπει να καθαιρεθεί ως προσωποποίηση του αντι-κράτους, τιμωρημένος από τον αλβανικό λαό στις 25 Απριλίου. Ενας παράξενος χαρακτήρας που ντροπιάζει την Αλβανία, την αλβανική κοινωνία και κάθε φυσιολογικό πολίτη αυτής της χώρας με την παρουσία του στην αρχηγία του κράτους.

»Η αποπομπή του Ιλίρ Μέτα δεν είναι απόλυτα στα χέρια μας και το γνωρίζουμε αυτό. Αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποναρκοθετήσουμε τον θεσμό του Προέδρου, ψηφίζοντας για την αποπομπή του.

«Κανένα άλλο κίνητρο»

»Θέλω να καταστήσω σαφές ότι αυτή η αποπομπή δεν έχει καμία σχέση με κανένα άλλο κίνητρο εκτός από τη δημόσια θέση μας για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών.

»Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την αντικατάσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση, είτε νωρίτερα είτε εγκαίρως, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία, θα συμβουλευτούμε το Δημοκρατικό Κόμμα για λογαριασμό του νέου προέδρου».

Πηγή: himara.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024