Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κύπρο το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle

Στην Κύπρο το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle

Στο λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο, έδεσε το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής Clemanceau 21.

Στο λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο, έδεσε το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής Clemanceau 21.

Για τη σταθερότητα

Η παρουσία μας είναι για να αγωνιστούμε για τη σταθερότητα, την ελευθερία στη ναυσιπλοΐα, την ελευθερία δράσης μας και φυσικά για το συμφέρον της Γαλλίας και των εταίρων μας, δήλωσε χθες Δευτέρα από τη Λεμεσό ο γάλλος υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της ναυτικής δύναμης κρούσης (Task Force 473), στο πλαίσιο της κατάπλευσης και παραμονής του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Marc Aussedat, η ανάπτυξη της δύναμης έχει σχεδιαστεί σε 3 φάσεις. Η πρώτη στη Μεσόγειο, η δεύτερη στον Ινδικό Ωκεανό και η 3η ξανά στη Μεσόγειο, όπου βρίσκονται τώρα.

Η αποστολή Clemanceau 21

Ο ίδιος εξήγησε τι είναι η αποστολή Clemanceau 21:

«Πρώτα απ ‘όλα, αυτή η αποστολή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη γαλλική αποφασιστικότητα και συμμετοχή στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Είναι σχεδιασμένη στο πλαίσιο της επιχείρησης Inherent Resolve (κατά του ισλαμικού κράτους), με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

»Επίσης, η αποστολή Clemanceau 21 στοχεύει να δείξει την παρουσία (τη σημαία) της Γαλλίας και των εταίρων της σε στρατηγικής σημασίας περιοχές. Η παρουσία μας σε αυτές τις περιοχές είναι για να αγωνιστούμε για τη σταθερότητα, την ελευθερία στην ναυσιπλοΐα, την ελευθερία δράσης μας και φυσικά για το συμφέρον της Γαλλίας και των εταίρων μας».

«Ατσάλινο τέρας»

«Ένα εντυπωσιακό ατσάλινο τέρας!» έγραψε μεταξύ άλλων, στην ελληνική γλώσσα, σε ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβευτής της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλάνο, η οποία επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο:

«Οικείο μέρος για εμάς»

Ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου, Captain Guillaume Pinget, δήλωσε:

«Τρεις μήνες, αφότου φύγαμε από το λιμάνι μας στην Τουλόν και τρεις εβδομάδες στη θάλασσα, στον Αραβικό Κόλπο, οι ναύτες μας είναι ευτυχείς σήμερα που βρίσκονται στη Λεμεσό. Η Λεμεσός είναι ένα οικείο μέρος για εμάς, καθώς είναι η 3η μας επίσκεψη τα τελευταία 3 χρόνια και μας αρέσει και απολαμβάνουμε την Κύπρο.

»Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις βαθύτερες ευχαριστίες μου στις κυπριακές αρχές που μας φιλοξένησαν σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας Covid-19. Σκοπός αυτής της επίσκεψης για εμάς, για τους ναύτες, είναι να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, τόσο οι ναύτες όσο και οι πιλότοι μας».

Πηγή: philenews.com

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024