Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσές Σφαίρες: Επιστροφές βραβείων, μποϊκοτάζ και διαμαρτυρίες από ηθοποιούς

Χρυσές Σφαίρες: Επιστροφές βραβείων, μποϊκοτάζ και διαμαρτυρίες από ηθοποιούς

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες με τις Χρυσές Σφαίρες καθώς μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ μποϊκοτάρουν το θεσμό.

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες με τις Χρυσές Σφαίρες καθώς μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ μποϊκοτάρουν το θεσμό.

Δεν είναι μόνο η αξιοπιστία των Golden Globes που κλονίζεται σε αυτή τη νέα εποχή που ξημέρωσε στο Χόλυγουντ μετά τον τυφώνα του #metoo και του σκανδάλου Harvey Weinstein. O θεσμός κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (του μικρού γκρουπ δημοσιογράφων που επιλέγει υποψηφιότητες και νικητές των βραβείων).

Ο Tom Cruise μόλις επέστρεψε και τις 3 Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει (1990 Γεννημένος την 4η Ιουλίου, 1997 Τζέρι Μαγκουάιρ, 2000 Μανόλια), σε μία αν μη τι άλλο ηχηρή διαμαρτυρία ενώ λίγες μέρες πριν η Scarlett Johansson, με επιστολή της στο Variety, κάλεσε την αμερικανική βιομηχανία του θεάματος να γυρίσει την πλάτη στον θεσμό που πνίγεται “στον ρατσισμό και τον σεξισμό” κι εμμένει να λέει ότι στην διαφορετικότητα.

Το πιο δυνατό ίσως χτύπημα οι Χρυσές Σφαίρες το δέχτηκαν ωστόσο χτες από το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο NBC που ανακοίνωσε πως δεν θα μεταδώσει την Τελετή Απονομής των Βραβείων του 2022 προκειμένου να δώσει χρόνο στην HFPA να δρομολογήσει τις πολύ σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν: “Υποθέτοντας ότι ο οργανισμός έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε το σόου τον Ιανουάριο του 2023”!

Δύο σταρ, η Σκάρλετ Τζοχάνσον και ο Μαρκ Ράφαλο, επίσης καταφέρθηκαν ξεκάθαρα εναντίον του θεσμού.

Η Σκάρλετ τους αποκαλεί σεξιστές και άκυρους Η Τζοχάνσον χαρακτήρισε τις συνεντεύξεις Τύπου των μελών των Golden Globes άκυρες – με «σεξιστικές ερωτήσεις και σχόλια» από τους δημοσιογράφους της Ενωσης.

«Είναι ο λόγος που, εδώ και χρόνια, δεν αποδέχομαι τις προσκλήσεις τους για συνέντευξη» αποκαλύπτει η Τζοχάνσον στις δηλώσεις της. «Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών κατάφερε να επιβληθεί και να κερδίσει κύρος στην οσκαρική κούρσα, στηριζόμενη από τύπους σαν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Κι έτσι αναγκάστηκε να ακολουθήσει και η υπόλοιπη βιομηχανία. Αν δεν δούμε ριζικές αλλαγές που θα αλλάξουν εντελώς την οργάνωση, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να απομακρυνθούμε από αυτήν. Και να στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη τα δικά μας συνδικαλιστικά όργανα που θα βάζουν όρια και θα προστατεύουν την κινηματογραφική κοινότητα, συνολικά…»

Δείτε το βίντεο

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024