Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AstraZeneca: Καταθέτει και δεύτερη αγωγή εναντίον της η Κομισιόν

AstraZeneca: Καταθέτει και δεύτερη αγωγή εναντίον της η Κομισιόν

Η πρώτη νομική κίνηση, τον περασμένο μήνα, είχε στόχο τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων που είχε υποσχεθεί η εταιρεία, ενώ η δεύτερη συμπληρωματική αγωγή θα ανοίξει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων

Στην κατάθεση και δεύτερης αγωγής στα βελγικά δικαστήρια κατά της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής AstraZeneca για την παραβίαση των όρων συμφωνίας προαγοράς των εμβολίων Covid-19, θα προχωρήσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Θυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη κινηθεί, τον περασμένο μήνα, νομικά κατά της φαρμακευτικής με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των σκευασμάτων που είχε δεσμευτεί να αποστείλει η εταιρεία. Όμως, οι Βρυξέλλες θα «χτυπήσουν» και με δεύτερη συμπληρωματική αγωγή, η οποία θα εστιάζει στην ουσία της συμφωνίας και στο οικονομικό της σκέλος με τρόπο που θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να διεκδικήσει οικονομική αποζημίωση.

Η AstraZeneca από την πλευρά της επιμένει πως έχει τηρήσει πλήρως τους όρους της προαγοράς και πως θα υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν διαρρηχθεί οριστικά μετά και την ανακοίνωση των Βρυξελλών πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην ανανέωση της συμφωνίας με την εταιρεία για την παραγγελία νέων εμβολίων μετά τον Ιούνιο.

Πηγή ot.gr

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024