Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να επιτίθεται λεκτικά σε ηλικιωμένο επιβάτη αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης πρόκειται να κινήσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας «έχουμε εντοπίσει ποιος είναι ο οδηγός ο οποίος προέβη σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά. Αναζητούμε το βίντεο ώστε να έχουμε στα χέρια μας το αποδεικτικό υλικό και αμέσως θα κινήσουμε την προβλεπόμενη από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΟΑΣΘ πειθαρχική διαδικασία». Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα ο οδηγός θα κληθεί να απολογηθεί για την πράξη του και εφόσον επιβεβαιωθούν όσα φαίνονται στο βίντεο θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Γιάννης Δήμκας είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο οδηγός ο οποίος συμπεριφέρθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο στον επιβάτη. «Αναζητούμε και εμείς να βρούμε ποιος είναι ο οδηγός. Δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος είναι ούτε σε ποια γραμμή έγινε το περιστατικό. Δυστυχώς το βίντεο δεν βοηθά στον εντοπισμό του καθώς δεν φαίνονται τα πρόσωπα, ούτε ο αριθμός της γραμμής στην οποία κινούταν το λεωφορείο. Επιπλέον, στο κέντρο θα υπήρξε καμία αναφορά για παρόμοιο συμβάν».

Μιλώντας στο ίδιο μέσο πάντως άλλος συνδικαλιστής του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι γνωρίζει ποιος είναι ο οδηγός και εξέφρασε την έκπληξή του για τη συμπεριφορά του, απέναντι στον ηλικιωμένο καθώς, όπως είπε, «πρόκειται για πολύ ήρεμο άτομο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων οι προβλεπόμενες ποινές για τέτοιου είδους παραπτώματα είναι συνήθως είτε χρηματικό πρόστιμο είτε η θέση σε αργία για κάποιες μέρες. Στη δεύτερη περίπτωση, εκτός από το ημερομίσθιο, ο οδηγός θα στερηθεί και τα ένσημά του.

Σύμφωνα με το βίντεο το οποίο προβλήθηκε στο διαδίκτυο ο οδηγός εμφανίζεται να επιτίθεται λεκτικά σε βάρος ενός ηλικιωμένου. Μάλιστα είχε σταματήσει το λεωφορείο μόνο και μόνο για να προπηλακίσει τον ανήμπορο να αντιδράσει επιβάτη. Στο βίντεο ο οδηγός φαίνεται να ισχυρίζεται πως ο ηλικιωμένος είχε βρίσει τη μητέρα του και μάλιστα στα ρωσικά, ώστε να μη γίνει αντιληπτός. Όταν, δε, ο ηλικιωμένος επιχείρησε να αποβιβαστεί ο οδηγός τού πήρε το μπαστούνι και τον υποχρέωσε να παραμείνει στο λεωφορείο προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιβάτες ότι είναι καλά στην υγεία του, φοβούμενος προφανώς μήπως, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ο ηλικιωμένος, πάθει κάτι λόγω της ταραχής του. Παράλληλα απείλησε και τον επιβάτη ο οποίος βιντεοσκοπούσε το απαράδεκτο περιστατικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο