Θυμόσαστε τι έγινε τότε, με τα γενόσημα; Τι ξεσηκωμός, τι φωνή λαού για το χαπάκι το σωστό το εισαγόμενο που να γράφει πάνω Neospirex π.χ. και όχι παρακεταμόλη; Katourlix π.χ. και όχι νατριουρητικά, θειαζίδες, διουρητικά της αγκύλης, φοροσεμίδη και αναστολείς της καρβοανυδράσης;

Τι είναι αυτά τα κορακίστικα ρε; Τα ξέραμε και χθες; Το κράτος θέλει να μας φαρμακώσει. Μας στερεί το καλό, το γκαραντί, το ευρωπαϊκό φάρμακο γιατί μας έχει για ξέβγαλμα. Ε, κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα, αλλά από την ανάποδη. Διότι άπαξ και ξεθαρρέψουμε και αισθανθούμε ότι δεν χρειαζόμαστε πια μπάστακες Γερμανούς και Βέλγους να τσεκάρουν την ποιότητα του παραγομένου, διόλου απίθανο να αρχίσουμε τα «πειραγμένα».

Να περνάει π.χ. ο Τριαντάφυλλος και να ρίχνει μέσα λίγο αγιασμό από βροχόνερα Καραϊβικής, να περνάει ο Πετρετζίκης και να ρίχνει καμιά πρέζα μπούκοβο ή ρινίσματα σέλερι, να περνάω κι εγώ και να ρίχνω κανά καντήλι, σαν κι αυτά που ρίχνω κάθε φορά που δεν λειτουργεί καλά μια πατέντα μου: το παπούτσι που έχω βάλει στην πόρτα του ψυγείου για να μην ανοίγει μόνη της και φεύγει η ψύξη, μια παλιά φανέλα που έχω στριμώξει στο σιφόνι για να μη στάζει το καζανάκι, μια ξεχαρβαλωμένη ζωστήρα που έχω για να συγκρατεί τα ρολά της μπαλκονόπορτας, να μη σωριάζονται και με κοψοχολιάζουν νυχτιάτικα. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι.

Αυτοί είμαστε. Διότι ποιος μου λέει εμένα ότι αυτοί που δεν εμπιστεύονται σήμερα εμβόλια κατασκευασμένα «από τη μάνα τους», στο Βέλγιο και στη Γερμανία, θα τσακιστούν αύριο, ποιος θα πρωτοκάνει ένα εμβόλιο που θα ‘χει παραχθεί στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας;

Υπάρχει μια κακόψυχη έκφραση της κοινής ελληνικής που λέει «οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους». Με σόκαρε πολύ αυτό το πράγμα όταν ήμουν μικρή. Ηταν σα να μου έλεγε ότι οι πεθαμένοι είναι ενοχλητικοί και κατά κάποιον τρόπο είναι αλλά όχι με τον τρόπο τον δικό μου. Σήμερα, με την τόση άρνηση που επικρατεί γύρω τριγύρω για τα εμβόλια, αλλάζω γνώμη. Θα περιμένω κανά δίμηνο να σιγουρευτώ μην αδικήσω κανέναν και μετά θα την ενστερνιστώ φουλ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο