Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Μισογυνικό και ταξικό» το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο

ΣΥΡΙΖΑ: «Μισογυνικό και ταξικό» το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο

«Μισογυνικός και ταξικός ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατάθεσή του στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο δεν θα περάσει έτσι, θα μας βρει απέναντι», προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Αφού επισημαίνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε ήδη το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο, θέτει μία σειρά ερωτήματα που, όπως σημειώνει, θα συζητηθούν και στη Βουλή:

«Η Υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας θα λάβει μέρος στη συζήτηση αυτή; Αλλιώς τι σόι Υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής είναι; Θα αποφασίσει το Υπ. Δικαιοσύνης την ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων ή υποστηρικτικών επιστημονικών επιτροπών προς τους δικαστές, κοινό αίτημα όλων των ενδιαφερόμενων μερών για το νομοσχέδιο; (σ.σ. τα επενδυτικά δικαστήρια κατάφερε να τα ιδρύσει μέσα σε ένα καλοκαίρι, τα οικογενειακά γιατί δεν μπορεί άραγε;). Θεωρεί πραγματικά ο Υπουργός ότι το νομοσχέδιο αυτό διαπαιδαγωγεί προς μια κατεύθυνση κοινής επιμέλειας των τέκνων; Και εάν ναι, πώς; Διχάζοντας; Θεωρεί πραγματικά ο Υπουργός ότι το νομοσχέδιο αυτό λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα του Οικογενειακού Δικαίου;».

Η κυρία Αγαθοπούλου υποστηρίζει ότι «το νομοσχέδιο αυτό είναι ισχυρά καθοδηγούμενο από μια μικρή – αλλά ισχυρή – κάστα ανθρώπων, που κατάφερε να παραγκωνίσει ακόμη και τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του ίδιου του υπουργού».

Κάνει λόγο για «μισογυνικό και ταξικό χαρακτήρα» του νομοσχεδίου που, όπως σημειώνει, «ήταν ολοφάνερος από την πρώτη μέρα και δεν μπορεί να αλλάξει με κάποιες «λειάνσεις στις γωνίες». Όμως», προσθέτει, «δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ, για την οποία η ισότητα των φύλων είναι «επικοινωνία και όχι ουσία», και η οποία συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτό το νομοσχέδιο, παρά τις «προγραφές» δικαστικών λειτουργών από «αγανακτισμένους» μπαμπάδες, παρά τις καθημερινές απειλές προς μαμάδες και παιδιά».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024