Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα ψυχής

Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα ψυχής

Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία, με την ψυχική δύναμη που τους διακρίνει, αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, σπουδάζουν, δουλεύουν, ερωτεύονται, γίνονται γονείς.

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας αποτελεί για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία μια ξεχωριστή μέρα εορτασμού και απολογισμού», τονίζει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει πως «ως φάρος ελπίδας, η ελληνική επιστημονική κοινότητα με καινοτόμες θεραπείες ενισχύει την αντιμετώπιση της νόσου, με μοναδικό στόχο να παραμένει η οριστική της εξάλειψη.

Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία, με την ψυχική δύναμη που τους διακρίνει, αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, σπουδάζουν, δουλεύουν, ερωτεύονται, γίνονται γονείς.

Και φυσικά έχουν πίστη στο ανθρωπιστικό κίνημα αλληλεγγύης, που σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, μεγαλώνει με τους εθελοντές αιμοδότες  να χαρίζουν ζωή.

Κικίλιας: Στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα ψυχής

Εμείς ως Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα ψυχής και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής.

4.000 ασθενείς στην Ελλάδα έχουν κλινικά συμπτωματική Θαλασσαιμία

Στην Ελλάδα περίπου 4.000 ασθενείς έχουν κλινικά συμπτωματική Θαλασσαιμία, με την πλειονότητά τους να χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις για να επιβιώσουν.

Η σημερινή μέρα βρίσκει τους ασθενείς με Θαλασσαιμία να έχουν έναν ακόμα αγώνα με την πανδημία της COVID-19. Η θωράκιση των Μονάδων, οι εμβολιασμοί, και η η ατομική υπευθυνότητα αποτελούν τους βασικούς άξονες για την προστασία των ασθενών».

Όλοι μαζί κερδίζουμε τη ζωή που μας αξίζει!».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024