Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο: Κατηγορούμενοι για κορονοπάρτι ή πρώτοι στην κούρσα του εμβολιασμού; - Ήρθε η ώρα των 20αρηδων

Εμβόλιο: Κατηγορούμενοι για κορονοπάρτι ή πρώτοι στην κούρσα του εμβολιασμού; – Ήρθε η ώρα των 20αρηδων

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για τους 20αρηδες έχει ξεκινήσει. Κι εκείνοι αν δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο τους, πρέπει να το κάνουν σύντομα.

Κατηγορήθηκαν, λογοκρίθηκαν, σχολιάστηκαν, ξέσπασαν, σιώπασαν και τώρα έρχεται η σειρά τους για να δώσουν την πιο αποστομωτική απάντηση.

Είναι σαφές πως οι νέοι δεν πρέπει να μείνουν στην «ιστορία της πανδημίας» ως οι άνθρωποι που προτίμησαν τα κορονοπάρτι από την ασφάλεια και την υγεία των γύρω τους. Ως δηλαδή οι άνθρωποι που στάθηκαν εμπόδιο στην ελευθερία μας.

Οι νέοι θα γίνουν μέρος αυτής… θα γίνουν οι μπροστάρηδες της επιχείρησης που θα μας βγάλει από αυτό το σκοτεινό τούνελ που έχουμε μπει το τελευταίο έναν χρόνο.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Μπορεί οι νεότερες ηλικίες να θεωρούσαν τους εαυτούς τους άτρωτους όταν γίνονταν viral οι εικόνες συνωστισμού σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους, ωστόσο σε λίγες ημέρες θα έρθει η ώρα που θα αποδείξουν στους μεγαλύτερούς τους πως υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι για να πάρουν πίσω τις ζωές τους κι αυτός είναι ο εμβολιασμός.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τον Ιούλιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι και τότε οι 20αρηδες θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πως δεν είναι το «μαύρο πρόβατο» της ιστορίας.

Άλλωστε είναι εμφανές πως την κούρσα πλέον την οδηγούν οι πιο κοινωνικά «κινητικές» ηλικιακές ομάδες, δηλαδή οι 30αρηδες οι οποίοι ως εργαζόμενοι και πολυάσχολοι έχουν καταλάβει πως το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να απελευθερωθούν.

Οι 30άρηδες δείχνουν τον δρόμο στους 20άρηδες

Οι 30άρηδες μάλιστα οι οποίοι μέχρι στιγμής εμβολιάζονται μόνο με AstraZeneca έχουν βάλει τα γυαλιά ακόμη και στους 60άρηδες, στους οποίους παρατηρείται χάσμα μεταξύ όσων έχουν κάνει μια δόση του εμβολίου και όσων έχουν κάνει δύο: 45,3% στην πρώτη περίπτωση και μόλις 3% στη δεύτερη.

Έχουν βάλει ακόμη και τα γυαλιά στους υγειονομικούς, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC παρά το γεγονός πως ξεκίνησαν να εμβολιάζονται πρώτοι, 4 στους 10 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Δεν υπάρχει λοιπόν πιο μεγάλη ικανοποίηση από το να ξέρεις πως οι νέοι οδηγούν την κούρσα προς την Ελευθερία και πως αναμένεται να το κάνουν και αυτοί που στιγματίστηκαν ως… ανεύθυνοι νέοι που γυρνούν από κορονοπάρτι σε κορονοπάρτι.

Γκάζι από τους νέους- Φρένο από τους ηλικιωμένους δείχνουν τα στοιχεία

Άλλωστε τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Από την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών έχουν κλειστεί 354.000 ραντεβού για εμβολιασμό, που αφορούν 177.000 πολίτες. Ήδη 65.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Εκτίμησε ότι η πλειονότητα αυτής της ηλικιακής ομάδας θα έχει εμβολιαστεί έως τα μέσα Μαΐου.

Από την ηλιακή ομάδα 40-44 ετών έχουν κλειστεί 235.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 117.750 πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί 31.000 πολίτες. Η πλειονότητα αυτής της ηλικιακής ομάδας είπε θα έχει εμβολιαστεί σε 10 με 15 μέρες. Για την ηλιακή ομάδα 45-49 ετών έχουν κλειστεί 250.000 ραντεβού και έχουν μέχρι σήμερα 3.112 πολίτες εμβολιαστεί.

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για τους 20αρηδες έχει ξεκινήσει. Κι εκείνοι που δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο τους, πρέπει να το κάνουν σύντομα.

Σαφώς σε αυτό θα πρέπει να τους βοηθήσει και η Πολιτεία και να δημιουργήσει ένα πιο ελαστικό πρόγραμμα εμβολιασμού γι΄αυτούς. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι περισσότεροι νέοι δουλεύουν σεζόν στα νησιά η γυρίζουν στα πατρικά τους αν σπουδάζουν κάπου αλλού.

Δεν θα πρέπει αυτοί οι παράγοντες να τους εμποδίσουν από το να εμβολιαστούν. Ούτε θα πρέπει να επιλέξουν στο δίλλημα διακοπές ή εμβόλιο. Γιατί δεν είναι αυτό το νόημα.

Άλλωστε όλοι μας θέλουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι, αλλά πάνω απ΄όλα θέλουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς, θέλουμε τους εαυτούς μας άτρωτους στον ιό με τον σωστό τρόπο και επίσης δεν θέλουμε να μας θυμούνται ως τους «μούφα επαναστάτες», αλλά αυτούς που έδειξαν τον δρόμο σε όσους φοβούνται να δουν καθαρά πως μόνο με το τσίμπημα θα έρθει η κανονικότητα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024