Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρ ξανά!

Μπαρ ξανά!

Τώρα που επιτέλους επιστρέψαμε στις αγαπημένες μας μπάρες, θυμηθήκαμε όλες εκείνες τις στιγμές που δεν μπορούσαν να έρθουν με… delivery στο σπίτι

Μοιάζει σαν όνειρο, αλλά είναι αλήθεια. Μετά από μια… αιωνιότητα, η εστίαση είναι επιτέλους ανοιχτή. Και οι περισσότεροι δεν χρειάστηκε να σκεφτούμε πολύ πού θα πιούμε την πρώτη μας μπύρα: Τα αγαπημένα μας στέκια είναι συγκεκριμένα και αναντικατάστατα. Τι κάνει, λοιπόν, ένα μπαρ να ξεχωρίζει; Ξέρουμε ότι το κυριότερο δεν είναι η ικανότητες του bartender. Άλλωστε, δεν είμαστε λίγοι εμείς που σχεδόν όπου κι αν βρεθούμε θα προτιμήσουμε μια Heineken για παράδειγμα, από ένα περίτεχνο cocktail. Και δεν μπορεί να είναι μόνο η μουσική. Πολλά από τα καλύτερα βράδια μας, χορέψαμε σε ρυθμούς που δεν θα ακούγαμε ποτέ στο σπίτι. Ας πούμε, λοιπόν, πως είναι ο «χαρακτήρας» τους. Όμως κι αυτός, εντέλει δημιουργείται από τις στιγμές που μας χαρίζουν. Ας θυμηθούμε μερικές από τις αγαπημένες μας, για να γιορτάσουμε την επιστροφή μας στις μπάρες τους.

Χορεύοντας με τους λυκίσκους

Εντάξει, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη μέχρι να χορέψουμε ξανά όλοι μαζί με μια μπύρα στο χέρι, όπως τις ξέφρενες νύχτες που κοντεύουμε πια να ξεχάσουμε. Όμως σε λίγο καιρό, που η μουσική θα επιστρέψει στη (νυχτερινή) ζωή μας, μπορούμε να ελπίζουμε τουλάχιστον στην επιστροφή εκείνου του λικνίσματος της αυτοσυγκράτησης, καθισμένοι πάνω στο σκαμπό του μπαρ – που όσο να πεις, είναι προτιμότερο από το ξεβίδωμα μπροστά στον καθρέφτη, στο οποίο είχαμε… κυλήσει μετά από τόσους μήνες στο σπίτι. Νιώσατε τον ρυθμό;

.

Παρέες που γράφουν ιστορία

Γέλια που καταφέρνουν να ακουστούν σε απόσταση δυο οικοδομικών τετραγώνων. Ατέλειωτα «ε;» και «τι;» που νομίζαμε ότι μας ήταν ενοχλητικά, μέχρι που βγήκαν από τη ζωή μας. Σχόλια, καμιά φορά – ας μην κρυβόμαστε – και κακίες για τις απέναντι παρέες. Πράγματα που μας έκαναν να αισθανόμαστε τις πιο δύσκολες ώρες της εβδομάδας να φεύγουν από πάνω μας, πριν προλάβουμε καν να αδειάσουμε το πρώτο μας ποτήρι. Κερασάκι στην τούρτα, ο μπάρμαν που μας είχε πια μάθει με το μικρό μας όνομα και ξέρει τι να μας σερβίρει πριν καν προλάβουμε να καθίσουμε στο τραπέζι «μας».

Με την πρώτη ματιά μες στο μπαρ

Όχι το φλερτ δεν έχει επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή του – αν και κάτι μας λέει ότι όταν πια θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία, οι νύχτες θα γίνουν πιο σέξι από ποτέ. Γιατί το φλερτ, ακόμα και για τους millennials δεν μπορεί να περιχαρακωθεί αποκλειστικά στα στενά πλαίσια μας οθόνης. Θέλει ματιές, αγγίγματα, μυρωδιές, τυχαία ή «τυχαία» συναπαντήματα σε ένα μέρος που όλα μπορεί να γίνουν.

Σύνοδοι κορυφής

Χωρισμοί, παραιτήσεις, συνεντεύξεις για νέες δουλειές, απογοητεύσεις, ενθουσιασμοί, έρωτες, πάθη και λάθη, «εγγραφές»… νέων μελών της παρέας μας. Κάθε φλέγον ζήτημα χωρούσε πάντα στα τετραγωνικά εκατοστά που μας αναλογούσαν στη μπάρα. Και όσα κι αν έχουν αλλάξει στη διάρκεια των τελευταίων 13 μηνών, κάποια πράγματα θα μείνουν για πάντα αναλλοίωτα. Άλλωστε, ποιο περιβάλλον θα μπορούσε να φιλοξενήσει καλύτερα τις πιο δυνατές μας στιγμές;

Οι κατάλληλες προϋποθέσεις

Το πιο εντυπωσιακό, είναι ό,τι ακόμη και αυτά που πιστεύαμε ότι εξακολουθούσαμε να απολαμβάνουμε στη διάρκεια των lockdown, τελικά μας είχαν λείψει: Γιατί μπορεί μια μπίρα να έχει την ίδια γεύση τόσο στο μπαρ όσο και στο σαλόνι μας, όμως στο βάθος πάντα ξέραμε ότι της άξιζε ένα παγωμένο ποτήρι, η ατμόσφαιρα της μπάρας, τα γέλια και οι συζητήσεις στο background και – κυρίως – η συντροφιά των κολλητών. Και τώρα, που μπορούμε να την απολαύσουμε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για τις καλύτερες νύχτες που έρχονται.

 

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024