Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Φλόριντας υπέγραψε το νέο εκλογικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Φλόριντας υπέγραψε το νέο εκλογικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις, πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, υπέγραψε το νέο εκλογικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο, γεγονός που πλήττει τις μειονότητες, σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις, πιθανός υποψήφιος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, υπέγραψε την Πέμπτη το νέο εκλογικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο, γεγονός που πλήττει τις μειονότητες, σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Ο νόμος προβλέπει ότι, για να μπορέσει να ψηφίσει κανείς δια αλληλογραφίας, θα πρέπει να διαθέτει κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης. Μειώνονται επίσης τα γραμματοκιβώτια όπου οι ψηφοφόροι ρίχνουν την επιστολική ψήφο τους, ενώ απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ιδιωτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση εκλογικών δαπανών.

Ο ΝτεΣάντις, Ρεπουμπλικάνος και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νόμο αυτό στο Παλμ Μπιτς, κοντά στην κατοικία του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο. Η τελετή μεταδόθηκε κατ’ αποκλειστικότητα από το συντηρητικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

«Τα γραμματοκιβώτια πρέπει να επιτηρούνται, δεν μπορείτε να τα αφήσετε χωρίς επιτήρηση», είπε ο ΝτεΣάντις στην πρωινή εκπομπή Fox & Friends του καναλιού. Ο νέος νόμος εγγυάται «την ακεραιότητα και τη διαφάνεια» της ψηφοφορίας, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί μέχρι και σήμερα την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επιμένοντας, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι έγινε νοθεία. Κατά κύριο λόγο, μάλιστα, αμφισβητεί την εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου, την οποία χρησιμοποίησαν οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι. Αυτά τα ψηφοδέλτια, άλλωστε, ήταν που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Μπάιντεν.

Η Επίτροπος Γεωργίας της Φλόριντας, Νίκι Φράιντ, η μοναδική εκλεγμένη εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην τοπική κυβέρνηση, κατηγόρησε τον ΝτεΣάντις ότι υιοθέτησε αυτό τον νόμο για να ικανοποιήσει τον Τραμπ και την εκλογική βάση του. «Η μοναδική απάτη που είχα εδώ προερχόταν από τους Ρεπουμπλικάνους. Αυτός ο νόμος υιοθετήθηκε και υπογράφτηκε αποκλειστικά για ένα πρόσωπο», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενη στον Τραμπ.

Η οργάνωση για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων «NAACP» εκτιμά ότι ο νέος νόμος «δημιουργεί εμπόδια» για όλους τους ψηφοφόρους της Φλόριντας και «επηρεάζει δυσανάλογα» τους Αφροαμερικανούς, τους Λατίνους και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Στις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν δελτία ταυτότητας και η ταυτοποίηση γίνεται με το δίπλωμα οδήγησης, που όμως δεν το έχουν όλοι όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024