Αμνοερίφια: Σε 6.673 ελέγχους 219 παραβάσεις για ελληνοποιήσεις
Την περίοδο του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν 6.673 έλεγχοι από το ΥΠΑΑΤ με στόχο την αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων.
Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της των μικτών κλιμακίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ της Οικονομικής Αστυνομίας, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της ΓΓ Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Συνολικά από 19/4/2021 έως 3/5/2021 έγιναν 6.673 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 219 παραβάσεις (κυρίως ελληνοποιήσεις) σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι έλεγχοι σε super market και αγορές ήταν δειγματοληπτικοί. Αλλά στις πύλες εισόδου οι έλεγχοι ήταν συνεχείς.
Μάλιστα στον Προμαχώνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, για πρώτη φορά είχε εγκατασταθεί κλιμάκιο κτηνιάτρων επί 24ώρου βάσεως με τη συμβολή των ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΟ, προκειμένου να γίνεται διασταυρωτικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των εισερχομένων φορτηγών με ζώα, σφάγια και αυγά και όχι δειγματοληπτικά. Το κλιμάκιο στον Προμαχώνα επισκέφθηκε και η υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή υπό την εποπτεία της οποίας λειτούργησαν τα μικτά κλιμάκια.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ευχαρίστησε την Διεύθυνση και τα στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στους ελέγχους των μικτών κλιμακίων, με στόχο, όπως τόνισε την προστασία του καταναλωτή αλλά και των Ελλήνων παραγωγών και η διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ηλεγμένων.
Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαν γίνει περί τους 500 ελέγχους.
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442