Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Τουρισμό με ασφάλεια θέλει ο Ντράγκι - Εκπομπή για την Ελλάδα και τα covid safe νησιά από τη Rai

Ιταλία: Τουρισμό με ασφάλεια θέλει ο Ντράγκι – Εκπομπή για την Ελλάδα και τα covid safe νησιά από τη Rai

Ιταλία: «Θέλουμε να υποδεχθούμε τους ξένους τουρίστες με πλήρη ασφάλεια», τονίζουν Ντράγκι και Ντι Μάιο. Νέα εκπομπή ετοιμάζει η Rai, αφιερωμένη στα ελληνικά νησιά «covid safe»

«Eργαζόμαστε με στόχο να υποδεχθούμε τους ξένους τουρίστες υπό συνθήκες πλήρους ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι να τους καλωσορίσουμε σε όλες τις πανέμορφες περιοχές της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξεπεραστεί, βαθμιαία, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

Πέρυσι, στην Ιταλία οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά 60% σε σχέση με το 2019, με συρρίκνωση εισπράξεων για τους επιχειρηματίες του τομέα, η οποία άγγιξε τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η πανδημία μας ανάγκασε να κλείσουμε, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον κόσμο ολόκληρο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι από τα μέσα Μαΐου θα ισχύσει η «πράσινη κάρτα εσωτερικής μετακίνησης», η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού, ή έχουν ιαθεί από τον κοροναϊό ή έχουν μόλις υποβληθεί σε τεστ, να επιλέγουν όποιο θέρετρο και πόλη της Ιταλίας προτιμούν, χωρίς καμία απαγόρευση.

Χάρη στο εσωτερικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό πράσινο πάσο, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι οργανωμένες πλαζ της Ιταλίας ευελπιστούν να μπορέσουν να εισπράξουν, φέτος το καλοκαίρι, μέχρι και 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκπομπή για τα covid safe ελληνικά νησιά από την RAI

Οι Ιταλοί, πάντως, όπως αναφέρει ο Τύπος, συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το κανάλι Rai Uno, της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης, τις ημέρες αυτές ετοιμάζει ειδικό, πενηντάλεπτο αφιέρωμα στη χώρα μας, με κύρια έμφαση στα νησιά της Πάρου και της Σαντορίνης και αναλυτική αναφορά στη στρατηγική μας για διακοπές «covid safe».

Το αφιέρωμα θα επιμεληθεί η δημοσιογράφος Λουτσία Γκοράτσι, από τα πιο έγκυρα ονόματα του δημοσιογραφικού επιτελείου της Rai.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024