Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμάλα Χάρις: Στο μουσείο της Μαντάμ Τισό κέρινο ομοίωμά της

Καμάλα Χάρις: Στο μουσείο της Μαντάμ Τισό κέρινο ομοίωμά της

Καμάλα Χάρις: Πρόκειται για την πρώτη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ που θα έχει το όμοιωμά της στο γνωστό μουσείο.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Καμάλα Χάρις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφού έγινε η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της χώρας, τώρα γίνεται και η πρώτη που έχει κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της Μαντάμ Τισό. Σε βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου, ο δημιουργός του ομοιώματος δίνει μία πρώτη γεύση για το τελικό αποτέλεσμα. «Νιώθω μεγάλη τιμή, που φτιάχνω το ομοίωμα της Καμάλα Χάρις. Νομίζω πως το πιο δύσκολο χαρακτηριστικό της είναι το υπέροχο, ζεστό χαμόγελο της και τα μάτια της. Νιώθω πως όταν γελάει, είναι καθηλωτική. Γελάει με τα μάτια της.», σχολίασε σχετικά ο Ντέιβιντ Μπαρκς, ο επικεφαλής της ομάδας για το ομοίωμα.

Πώς θα είναι το κέρινο ομοίωμα:

Η εμφάνιση, που θα διατηρήσει το ομοίωμα θα είναι η ίδια με αυτήν, που είχε την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Δηλαδή θα είναι με το μωβ σύνολο και τα χρυσά και μαργαριταρένια κοσμήματα. Η αποτύπωση των χαρακτηριστικών της πρώτης Αφροαμερικανίδας ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το μουσείο της Μαντάμ Τισό έκανε γνωστό ότι μόνο η δημιουργία του κεφαλιού του ομοιώματος διήρκεσε έξι εβδομάδες. Επίσης, υπολογίζεται ότι χρειάζονται ακόμα περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η φιγούρα. Το κόστος του θα φτάσει τα 300.000 δολάρια, ενώ η διαδικασία δημιουργίας του είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Πάνω σε αυτό εργάζονται εκατοντάδες γλύπτες, οι οποίοι στηρίζονται αποκλειστικά σε φωτογραφίες της Καμάλα Χάρις από την ορκωμοσία.

Ποια είναι η 49η Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα, έγχρωμη και με καταγωγή από την Ασία Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ο πατέρας της, Ντόναλτ Χάρις, είναι Τζαμαϊκανός οικονομολόγος και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford για την εφαρμογή των μετα-κεϋνσιανών ιδεών στα αναπτυξιακά οικονομικά. Η μητέρα της, Σαϊαμάλα Γκοπάλαν, μελετά την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Η Καμάλα μεγάλωσε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδερφή της Μάγια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον και στη Νομική Σχολή της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο. Τον Φεβρουάριο του 1998, ο εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Τέρενς Χάλιναν την πρότεινε ως βοηθό εισαγγελέα. Το 2002στράφηκε εναντίον του και τελικά πήρε τη θέση του. Από τότε ξεκίνησε η ανοδική πορεία της έχοντας πολλούς υποστηρικτές εντός του Δημοκρατικού κόμματος.  Στις 21 Ιανουαρίου του 2019, η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα και εκδήλωσε την υποστήριξή της στον Τζο Μπάιντεν.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024