Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέθεσε σήμερα στην αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, να διαχειριστεί το ευαίσθητο θέμα των μεταναστών που συρρέουν στα νότια σύνορα της χώρας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέθεσε σήμερα στην αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, να διαχειριστεί το ευαίσθητο θέμα των μεταναστών που συρρέουν στα νότια σύνορα της χώρας.

«Σας αναθέτω ένα δύσκολο έργο», είπε ο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο που στεκόταν δίπλα του, στον Λευκό Οίκο.

Η Χάρις «δέχτηκε να αναλάβει αυτή τη διπλωματική προσπάθεια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στις συζητήσεις με το Μεξικό, αλλά και με τις κυβερνήσεις του Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας και της Ονδούρας, τις χώρες απ’ όπου προέρχονται οι περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτή η κατάσταση συνιστά πραγματική πρόκληση», απάντησε η αντιπρόεδρος.

Είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αναθέτει στην αντιπρόεδρό του ένα συγκεκριμένο τομέα ευθύνης.

Και η Χάρις, που είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι παράλληλα και η πρώτη Αφροαμερικανίδα καθώς και η πρώτη Ινδοαμερικανή Αντιπρόεδρος, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο σημαντικό τον τομέα που της ανέθεσε ο Μπάιντεν, καθώς κατάγεται από μετανάστες και η ίδια.

Μια αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από βουλευτές, γερουσιαστές και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, πρόκειται να επισκεφθεί την Τετάρτη τα σύνορα με το Μεξικό, στο Τέξας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr