Την εξέταση ακόμα 95 μαρτύρων μαρτύρων υπεράσπισης ζητά η πλευρά της διοίκησης του Γηροκομείου στα Χανιά, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για τις συνθήκες θανάτου 68 φιλοξενούμενων.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοίκησης του Γηροκομείου, Νίκος Ρουσσόπουλος, πρότεινε νέα πρόσωπα για να καταθέσουν, εκτινάσσοντας τον αριθμό των προτεινόμενων μαρτύρων στους 148.

Ο Νικ. Ρουσσόπουλος επεσήμανε ότι το 90% από τους μάρτυρες είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο οι οποίοι κατά τον ίδιο, διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο.

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό που κρύβουν οι θάνατοι στο γηροκομείο Χανίων

Στο συμπληρωματικό υπόμνημα μάλιστα, ζητείται να μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και να εξεταστούν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, κίνηση η οποία αν γίνει δεκτή, ισοδυναμεί με έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που δύσκολα είναι διαχειρίσιμος.

Σύμφωνα πάντως με το δικηγόρο, μέχρι τώρα η ασφάλεια Χανίων εξετάζει μόνο τους μάρτυρες κατηγορίας, κάτι που όπως αναφέρει πλήττει την διερεύνηση της αλήθειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο