Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζουν κρεβάτια σε κλίνες Covid - Γεμίζουν ράντζα οι παθολογικές κλινικές

ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζουν κρεβάτια σε κλίνες Covid – Γεμίζουν ράντζα οι παθολογικές κλινικές

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κάνει λόγο για ανάγκη νέου σχεδιασμού λειτουργίας των νοσοκομείων και για ανάγκη ενίσχυσης των γενικών παθολογικών κλινικών. Ακόμα αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ωστόσο ο αριθμός τους είναι μειωμένος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει πως υπάρχουν άδειες κλίνες στις κλινικές κοροναϊού καθώς έχουν λιγοστέψει οι εισαγωγές. Την ίδια στιγμή όμως αυξάνονται οι ανάγκες στις παθολογικές κλινικές που αναγκάζονται να βγάλουν έξω τα ράντζα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για την ανάγκη ενός νέου σχεδίου λειτουργίας των νοσοκομείων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Λιγόστεψαν οι εισαγωγές περιστατικών κοροναϊου στα νοσοκομεία.

Τώρα τα νοσοκομεία εμφανίζουν κενά κρεβάτια για περιστατικά κοροναϊού και δεκάδες ράντζα σε γενικά κυρίως παθολογικά περιστατικά.

Με την πρόοδο των εμβολιασμών αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Κυρίως εμβολιασμένων ασθενών που έπαψαν να φοβούνται μην κολλήσουν τον ιό προσερχόμενοι στα νοσοκομεία.

Στην ανάπτυξη των ράντζων επίσης συμβάλλει η μετατροπή πολλών κλινικών νοσοκομείων σε κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού, καθώς επίσης και τα έξι νοσοκομεία στην Αττική που νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά κοροναϊού.

Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία πια εμφανίζουν πολλά ράντζα μετά από εφημερίες σε γενικά παθολογικά περιστατικά. Επίσης αυξητική τάση έχουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική τάση οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κοροναϊό.

Σήμερα έχουμε 15 συνολικά διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ.  6 στη ΝΙΚΑΙΑ, 1 στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 2 στο ΘΡΙΑΣΙΟ, 2 στο ΤΖΑΝΕΙΟ, 1 στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ και 3 στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.
Τους περισσότερους τους βρίσκει εκτός ΜΕΘ και η επόμενη εφημερία του νοσοκομείου, ενώ μπορεί να μείνουν εκτός πάνω από τρείς ημέρες.

Το ΑΤΤΙΚΟ που εφημέρευε χθες έχει αυτή τη στιγμή 60 ράντζα σε γενικά κυρίως παθολογικά περιστατικά και δεκάδες κενά κρεβάτια στις κλινικές κοροναϊού. Ίδια κατάσταση και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία.

Χρειάζεται πια νέος σχεδιασμός.

Αύριο θα είμαστε όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 π.μ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024