Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήρθε η ώρα για γυμναστική στο πάρκο-Δείτε τις ασκήσεις κλειδιά

Ήρθε η ώρα για γυμναστική στο πάρκο-Δείτε τις ασκήσεις κλειδιά

Η άνοιξη είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να ξεκινήσει κανείς να γυμνάζεται. Ακόμα και μισή ώρα την μέρα αρκεί για να δείτε διαφορά!

Το ότι η καραντίνα αποτελεί, τρόπν τινά, παρελθόν δεν αποτελεί δικαιολογία για να πάψουμε να γυμναζόμαστε. Τώρα που ο καιρός ευνοεί την υπαίθρια άσκηση, αδράξτε την ευκαιρία να πάτε στο κοντινότερο πάρκο και να το ρίξετε στην γυμναστική.

Ακόμα κι αν δεν γυμναστήκατε τόσο όσο οι φίλοι σας στα social media το προηγούμενο διάστημα, ποτέ δεν είναι αργά να άνετε την αρχή.

Εδώ είναι μερικές ασκήσεις για να δοκιμάσετε, εσείς που θέλατε να ξεκινήσετε δειλά-δειλά.

Το concept έχει ως εξής, λοιπόν: Με ή χωρίς παρέα, παίρνεις το στρωματάκι γυμναστικής σου, βρίσκεις κι ένα κοντινό παγκάκι και δουλεύεις τις ακόλουθες ασκήσεις, αφού έχεις κάνει ένα 10λεπτο χαλαρό τρέξιμο για να ζεσταθείς.

1.Push ups

Τα, όχι και τόσο αγαπημένα, push ups είναι η άσκηση που πρέπει να εντάξεις στην προπόνησή σου. Με κόντρα το παγκάκι, ξεκινάς με 20 τη φορά (2 σετ των 10) και σιγά-σιγά ανεβαίνεις. Sky is the limit, άλλωστε. Είναι από τις καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης χεριών και ώμων, ενώ για τις γυναίκες τα push ups είναι ιδανικά για την ανόρθωση στήθους. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να διατηρείς τον κορμό σου σε μία ευθεία, που σημαίνει… ποπός μέσα και να παίρνεις ρυθμό από τις αναπνοές.

2.Push Ups

Τα καθίσματα, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι μία άσκηση που συνιστάται σε όλες τις προπονήσεις και το… καλό είναι πως έχουν διάφορες παραλλαγές (για να μη βαριόμαστε). Έτσι, εκτός από τα βαθιά squats που όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν και τα jump squats. Κάθισμα με άλμα, επί της ουσίας. Η άσκηση αυτή καίει περισσότερο λίπος σε σχέση με άλλες και σμιλεύει όλο το κορμί αρμονικά. Ξεκίνα με 3 σετ των 10 επαναλήψεων και ετοιμάσου να πάρουν φωτιά γλουτοί και μηροί.

3: Βουλγάρικα καθίσματα

Η εν λόγω άσκηση από ένα σημείο και μετά είναι δύσκολη, αλλά δυναμώνουν τόσο πολύ τα πόδια, που χαλάλι ο πόνος. Για να την εκτελέσεις σωστά, προσέχεις αρχικά η πλάτη σου να είναι σε ευθεία και όταν χαμηλώνεις το σώμα σου, το βάρος να πέφτει στο μπροστινό πόδι. Σημαντικό, επίσης, το γόνατο να μην ξεπερνάει τα δάκτυλα των ποδιών σου. Τόλμησέ το για 5 φορές και από 10 επαναλήψεις.

4: Step ups

Με διαφορά η πιο ωραία άσκηση, που χρειάζεται πείσμα για να βγει. Με τη βοήθεια του παγκακιού, λοιπόν, θα εκτελέσεις τα step ups και θα γυμνάσεις τετρακέφαλους, μηρούς, γλουτούς, ενώ θα αποκτήσεις φυσική κατάσταση και δύναμη. Παράλληλα, τα step-ups βελτιώνουν την ισορροπία ενώ αν σου αρέσει το τρέξιμο θα δεις μεγάλη διαφορά, αφού θα αποκτήσουν δύναμη οι μύες των ποδιών σου.

5: V-ups

Αν θέλεις κοιλιακούς αξιοζήλευτους για την παραλία, εδώ είμαστε. Η άσκηση όσο δύσκολη είναι, άλλο τόσο αποτελεσματική αποδεικνύεται. Βοηθάει και στους άνω και κάτω κοιλιακούς, στην τόνωση των χεριών και των ποδιών, καθώς και στην ενίσχυση της μέσης και της σύσφιξης μηρών. Το σώμα στην ουσία είναι σε σχήμα V (ναι, θέλει να σφίξεις λίγο τα δόντια) ενώ αν καταφέρεις να την κάνεις όσες περισσότερες φορές γίνεται, θα δεις ότι η ισορροπία σου θα βελτιωθεί σημαντικά. Ξεκίνα με 10 επαναλήψεις από τρεις φορές.

6: Βυθίσεις (dips)
Κλείνω με τις βυθίσεις, dips όπως λέγονται, που γυμνάζουν το πάνω μέρος του σώματος, δηλαδή τρικέφαλους και ώμους. Εξαιρετική άσκηση και με γρήγορα αποτελέσματα. Στηριζόμενος/η σε ένα παγκάκι, ξεκίνα τα πάνω-κάτω δίνοντας προσοχή στους αγκώνες και χωρίς να ζοριστείς υπερβολικά. Μην έχεις και κανέναν τραυματισμό από το πουθενά. Ξεκίνα με 10 επαναλήψεις από 3 φορές.

Δεν χρειάζεται η πρώτη σου επίσκεψη για γυμναστική στο πάρκο να περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω κατ’ ανάγκην. Λίγο λίγο στην αρχή κι ύστερα…ποιος σε πιάνει!

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024