Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η σκοτεινή πλευρά της μόδας - Τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον κόσμο της μόδας

Η σκοτεινή πλευρά της μόδας – Τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον κόσμο της μόδας

O κόσμος της μόδας εκτός από λάμψη και φώτα είναι γεμάτος με σκάνδαλα και σκοτεινά μυστικά...

Ο χώρος της μόδας είναι ένα σαγηνευτικός χώρος, γεμάτος αίγλη και έχει συνεχώς στραμμένα τα φώτα επάνω του.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά σκάνδαλα τα οποία δεν φτάνουν ποτέ στα φώτα της δημοσιότητας και συγκαλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πολύ γνωστά σκάνδαλα στο χώρο της μόδας τα οποία έχουν αφήσει ιστορία.

Η αιώνια κόντρα της Coco Chanel με την Elsa Schiaparelli

Η πιο αναγνωρίσιμη σχεδιάστρια στην ιστορία της μόδας, Coco Chanel, δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με την Ιταλίδα συνάδελφό της, Elsa Schiaparelli, που έπαιρνε έμπνευση για τα σχέδιά της από τα έργα σουρελιστών καλλιτεχνών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πολύ καλοί της φίλοι.

Η έχθρα τους ήταν τόσο έντονη που οδήγησε σε μία θρυλική διαμάχη σε ένα πάρτι μία μέρα πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι, η Chanel πλησίασε τη Schiaparelli και της ζήτησε να χορέψουν, εκείνη δέχτηκε και η Γαλλίδα παρτενέρ της την οδήγησε επίτηδες σε έναν πολυέλαιο, που έβαλε φωτιά στο φόρεμά της.

Η Schiaparelli δεν πληγώθηκε, αλλά το γεγονός δε ξεχάστηκε εύκολα.

Η «Μαύρη Χήρα» του Gucci

Το 1972, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του Gucci, Ροδόφλο, o Maurizio Gucci και η Patricia Reggiani αποφασίζουν να παντρευτούν. Όλα άλλαξαν όταν ο Maurizio κληρονόμησε το 50% του διάσημου οίκου.

Αυτό αποτέλεσε την αρχή του τέλους. Μετά από αντιδικίες με τους συγγενείς του, οι οποίοι κατείχαν το υπόλοιπο 50%, ο Maurizio κατάφερε να είναι εξ’ ολοκλήρου ιδιοκτήτης του οίκου Gucci.

Ωστόσο, τα σχέδια του δεν πήγαν όπως τα υπολόγισε με αποτέλεσμα την πώληση του οίκου το 1993.

Κατά την προσπάθεια σωτηρίας του οίκου, ο Maurizio και η Patrizia παίρνουν διαζύγιο. Φυσικά, η Patrizia δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον χωρισμό τους, με αποτέλεσμα να προσλάβει ένα πληρωμένο εκτελεστή, ο οποίος το 1995 εισέβαλλε στο γραφείο του Gucci και τον πυροβόλησε.

Φυσικά, για 2 ολόκληρα χρόνια δεν μπορούσαν να αποδείξουν την ενοχή της Patricia.

Τελικά, την πρόδωσε το ημερολόγιο της, όπου είχε γράψει 27 Μαρτίου του 1995 την λέξη “Παράδεισος”. Τελικά, το 2014 αφέθηκε ελεύθερη έχοντας εκτίσει 18 χρόνια φυλάκισης.

Η δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε

Ακόμη μία δολοφονία, που συντάραξε τον χώρο της μόδας είναι αυτή του Ιταλού σχεδιαστή Gianni Versace το 1997. Στις 15 Ιουλίου ο Gianni αποφάσισε να πάει να πάρει ο ίδιο τον πρωινό του καφέ από την καφετέρια News του Μαϊάμι. Κατά την επιστροφή του ο σχεδιαστής δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε ένας άντρας, ο οποίος τον ακολουθούσε.

Την ώρα που έφτασε στο σπίτι του ο νεαρός  Άντριου Κουνάναν πυροβόλησε 2 φορές στο κεφάλι τον σχεδιαστή. Οχτώ ημέρες αργότερα ο δολοφόνος αυτοκτόνησε.

Ποτέ δεν αποκαλύφθηκε η πραγματική αιτία της δολοφονίας. Ωστόσο, μία από τις βασικές θεωρίες που επικρατεί είναι ότι ο Κουνάναν δολοφονούσε επιτυχημένους και πλούσιους ανθρώπους καθώς τους ζήλευε.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Τζιάνι δολοφονήθηκε στο απόγειο της καριέρας του. Σίγουρα αποτέλεσε ένα από τα σκάνδαλα που άφησαν εποχή.

Τα ρατσιστικά σχόλια του Τζον Γκαλιάνο

View this post on Instagram

A post shared by @katemossforev

Μετά από 11 χρόνια στο τιμόνι του οίκου Dior και λίγο πριν το show ο Τζον Γκαλιάνο βρίσκεται σε bistro στο Παρίσι όπου και επιτίθεται σύμφωνα με μάρτυρες σε θαμώνες λέγοντας πως είναι άσχημες και οι τσάντες τους είναι εξίσου άσχημες όσο αυτές.

Ενώ ρατσιστικά σχόλια κατά των Εβραίων καταγράφονται σε κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Ο Γκαλιάνο αποσύρεται από τον οίκο και πληρώνει αποζημίωση στη γυναίκα 8.500 δολάρια.

Το … ιπτάμενο κινητό της Nαόμι Κάμπελ

Το μοντέλο από τη Βρετανία είναι γνωστή για τη φλογερή ιδιοσυγκρασία της, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια πάνω από μία φορά. Όταν η βοηθός της έχασε ένα τζιν παντελόνι το 2006, η Κάμπελ θύμωσε τόσο πολύ που της πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να χρειαστεί ράμματα.

Καταδικάστηκε σε πέντε μέρες κοινωνικής εργασίας και μαθήματα διαχείρισης θυμού.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2008, της απαγορεύθηκε η πρόσβαση στην αεροπορική εταιρεία British Airways μετά από μία βίαιη αντίδρασή της όταν πληροφορήθηκε πως οι βαλίτσες της δεν είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο του Heathrow.

Οι αστυνομικοί άσκησαν κατηγορίες αφού τους προσέβαλε και τους κλότσησε. Το συγκεκριμένο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα 200 ακόμα ώρες κοινωνικής εργασίας.

Το πρόβλημα ναρκωτικών της Κέιτ Μος

Η εφημερίδα Sunday Mirror αναφέρει πως ο μοντέλο Κέιτ Μος κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στη Βαρκελώνη με στόχο να συμμετέχει σε φιλανθρωπικό fashion show έπεσε σε κόμμα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η εφημερίδα ζήτησε συγνώμη από την Κέιτ Μος με σκοπό να μην της προκαλέσει κάποια ζημιά στην καριέρα της ενώ μετά από μόλις μικρό χρονικό διάστημα η Daily Mirror δημοσιεύει φωτογραφίες της μέσα από στούντιο όπου την απαθανάτιζε να κάνει χρήση ναρκωτικών.

Έχασε μέσα σε λίγες μόνο ώρες δουλειές αξίας εκατομμυρίων όμως επανήλθε δριμύτερη, χαράζοντας εκ νέου μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της μόδας.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024