To ελληνικό Πάσχα στην αραβική έρημο απευθύνεται στους 8.000 περίπου συμπατριώτες μας που κατοικούν και εργάζονται στο Ντουμπάι, αλλά και σε όσους ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις μετακινήσεις και στην εστίαση αυτές τις μέρες.
Το Πασχαλινό μενού περιλάμβανε:
Μαγειρίτσα
Κοκορέτσι
Κεφαλοτύρι σαγανάκι
Σαλάτα πράσινη
Χωριάτικη σαλάτα
Αρνί στη σούβλα
Ποικιλία σπιτικών γλυκών
Το κόστος ανά άτομο ανερχόταν στα 104 ευρώ, χωρίς το κρασί, τιμή που θεωρείται φυσιολογική για τα δεδομένα του Εμιράτου, σε ένα εστιατόριο που έφτασε να κάνει πάνω από 1.200 κουβέρ τη μέρα και τζίρο έως 150.000 ευρώ.
Η εστίαση στο Ντουμπάι είναι ανοιχτή μέχρι τη 01.00, ωστόσο η μουσική παίζει με χαμηλή ένταση, ενώ επιβάλλεται η χρήση μάσκας κάθε φορά που σηκώνεται κάποιος από το τραπέζι.
Η είσοδος στο Ντουμπάι επιτρέπεται μόνο με μοριακό τεστ έως και 72 ώρες πριν, χωρίς να ισχύει η καραντίνα.
Για την επιστροφή στην Ελλάδα επιβάλλεται νέο μοριακό τεστ, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα σε κάποιον από τους δεκάδες Drive-through σταθμούς για Covid τεστ που είναι εγκατεστημένοι σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας