Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βούτσης απαντάει σε Πολάκη και Τζανακόπουλο: Πριν γίνουμε τσαμπουκάδες, πρέπει να πείσουμε την κοινωνία

Ο Βούτσης απαντάει σε Πολάκη και Τζανακόπουλο: Πριν γίνουμε τσαμπουκάδες, πρέπει να πείσουμε την κοινωνία

Στις πρακτικές Πολάκη και τις δηλώσεις Τζανακόπουλου για εκκαθαρίσεις δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Βούτσης τηρώντας αποστάσεις από τα μηνύματα που εκπέμπουν προς την κοινωνία τα εν λόγω κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις πρακτικές Πολάκη και τις δηλώσεις Τζανακόπουλου για εκκαθαρίσεις δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Βούτσης τηρώντας αποστάσεις από τα μηνύματα που εκπέμπουν προς την κοινωνία τα εν λόγω κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι εχθρός μας όποιος δεν είναι μαζί μας

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε διαδικτυακή κομματική εκδήλωση εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είναι όλοι οιωνοί εχθροί μας όσοι δεν είναι μαζί μας» και φωτογραφίζοντας τις πρόσφατες αναφορές Τζανακόπουλου αλλά και την κατ’ εξακολούθηση πρακτική και δημόσιο λόγο που εκφέρει ο Παύλος Πολάκης, τόνισε με νόημα ότι «πριν γίνουμε αποφασιστικοί και τσαμπουκάδες» απαιτείται η διαμόρφωση ευνοϊκού για το ΣΥΡΙΖΑ συσχετισμού μέσα στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι στους κοινωνικούς φορείς και στη δημόσια διοίκηση «έχεις εχθρότητα, αντιπαλότητα, στασιμότητα, ιδιοτέλεια ή απλή ανοχή και μέσα στη δημοσιοϋπαλληλία και μέσα στις ανεξάρτητες αρχές και μέσα στους δικαστές και μέσα και μέσα…».

Κοινωνική γείωση

Πρόσθεσε δε ότι «και στα μαζικά κινήματα και στους φορείς… Ειπα πολλές φορές ότι μέσα στη Βουλή ερχόντουσαν οι φορείς μετά από διαδηλώσεις να με δουν και ελάχιστες φορές υπήρχαν κάποιοι που μου κλείνανε το μάτι -κατά κάποιο τρόπο- ότι ήταν άνθρωποι που θα στηρίζανε τη δικιά μας πολιτική…».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για να μην βαυκαλιζόμαστε, δεν είναι θέματα «βγάζω την εντολή και γίνεται» και «αν την βγάλω ακόμα πιο αποφασιστικά θα γίνει», αφού ο άλλος δεν είναι σ’ αυτό, δηλαδή δεν το πιστεύει, δεν εμπνέεται, είναι εχθρός, είναι αντίπαλος, δεν έχει την κοινωνική γείωση…».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συγκρίνοντας το ΣΥΡΙΖΑ με την περίοδο του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την έλλειψη κοινωνικής στήριξης στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Να μην σας πω για την εποχή ΠΑΣΟΚ τώρα εντάξει, που τα είχε όλα, δηλαδή κάποιοι τα θυμούνται αυτά, δηλαδή εμείς οι παλαιότεροι χωρίς να ‘μαστε ΠΑΣΟΚ δεν έχεις την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχεις το αγροτικό κίνημα, δεν έχεις την νεολαία, δεν, δεν, δεν […]

Για να συνεννοούμαστε

»Αυτά πρέπει να τα ανατάξουμε, είναι δικό μας θέμα, πριν γίνουμε αποφασιστικοί και τσαμπουκάδες -μέσα σε εισαγωγικά βάλτε το, καταλαβαίνετε, το λέω για να συνεννοούμαστε- και να μαστε πιο αποφασιστικοί, πιο επίμονοι, πιο έμπειροι, να βρούμε καλύτερους συνεργάτες, να προχωρήσουμε πολιτικές, κάποιοι να τιμωρηθούν στα πλαίσια είτε του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, είτε ας πούμε της δημόσιας διαφάνειας και της διάυγειας και τα λοιπά…».

Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «πριν τα κάνουμε όλα αυτά να ξέρουμε ότι χρειάζεται κάποιος συσχετισμός… Που δεν είναι μόνο η ημέρα των εκλογών, πόσες ψήφους πήρες, είναι ένας συσχετισμός μέσα στην κοινωνία για να μπορείς αυτά τα πράγματα να τα προχωρήσεις.

»Δεν είναι όλοι οιονεί εχθροί μας συντρόφισσες και σύντροφοι, πράκτορες, προβοκάτορες, αλήτες ή ποινικοί επειδή δεν είναι δικοί μας…».

Sports in

Η τύχη μίας ομάδας θριαμβεύει όταν το επιτρέπει και ο αντίπαλος!

Είναι χιλιάδες τα ματς που δεν κέρδισε ο καλύτερος αλλά ο πιο τυχερός, άρα η επίκληση της τύχης είναι μία χαρά δικαιολογία για τον ΠΑΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024