Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας: Δείτε και τις έξι (συγκλονιστικές) ιστορίες αληθινής αγάπης στο Netflix

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας: Δείτε και τις έξι (συγκλονιστικές) ιστορίες αληθινής αγάπης στο Netflix

Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ μέσα από την καθημερινότητα ηλικιωμένων ζευγαριών ανά τον κόσμο που συγκινούν με την αλήθεια τους

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο My Love: 6 Ιστορίες Αληθινής Αγάπης είναι ό, τι πιο συναρπαστικό έχω δει εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό.

Τα ζευγάρια της σειράς αυτής έχουν ζήσει μαζί σχεδόν μισό αιώνα ζωής, κάποια λίγο λιγότερο ίσως, αλλά και πάλι. Ο χρόνος: αυτή η παράξενη συνιστώσα που πλουτίζει την αγάπη και την κάνει να μοιάζει συγκινητική.

Το My Love διηγείται τις ιστορίες 6 διαφορετικών ζευγαριών που ζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Παρατηρώντας αυτούς τους ανθρώπους στην Αμερική, την Ισπανία, την Ιαπωνία, τη νότια Κορέα, τη Βραζιλία, και την Ινδία είναι συγκινητικό να βλέπεις πως η αγάπη τους όχι απλά δεν μειώθηκε όσο πέρασαν τα χρόνια, αλλά έγινε δυνατότερη.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν υπήρξαν δυσκολίες. Φαίνεται όμως πως το κάθε ένα από αυτά τα ζευγάρια έχει βρει το δικό του τρόπο να τις ξεπερνά. Οι διαφορές στις προσωπικότητες, στις καταβολές, στα επαγγέλματά τους καθορίζει και τον τρόπο ζωής και εκδήλωσης των συναισθημάτων τους. Οι κοινοί τόποι, όμως, είναι εκπληκτικοί: το βαθύ τους βλέμμα, η αγόγγυστη φροντίδα και νοιάξιμο, η αφοσίωση στον καθημερινό μόχθο, μιας που μιλάμε για εκπροσώπους της γενιάς του 30 και του 40, ήτοι εργατικούς και μαθημένους στο να κάνουν πράγματα για τους άλλους, ιδίως οι γυναίκες.

Η σειρά αφορμάται από το ντοκιμαντέρ του Jin Mo-young με τίτλο My Love, Don’t Cross That River. Εκεί είχαμε παρακολουθήσει ένα ζευγάρι στη νότια Κορέα που ζούσε μαζί μετά από 76 χρόνια γάμου. Στο ντοκιμαντέρ των έξι επεισοδίων, παρακολουθούμε πώς η συντροφικότητα και η αγάπη είναι έννοιες πανανθρώπινες που δε γνωρίζουν σύνορα. Σε κάθε επεισόδιο, ένας ξεχωριστός σκηνοθέτης ακολουθεί το κάθε ζευγάρι για περίπου ένα χρόνο. Παρατηρεί και καταγράφει την καθημερινότητα τους, τις απλές πράξεις αγάπης, αλλά και τα ζόρια.

Η επιβεβαρυμένη υγεία των ηλικιωμένων ζευγαριών, η ρουτίνα τους, η σχέση με τους απογόνους τους, οι αναμνήσεις τους, όλα παρελαύνουν με αβίαστα συγκινητικό τρόπο μπροστά μας. Πολλές φορές, έπιασα τα μάτια μου να θολώνουν από δάκρυα.

Spoiler Alert: Τα έξι ζευγάρια

Η σειρά επιχειρεί, επιτυχώς, να αγγίξει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο πολιτιστικό και γεωγραφικό φάσμα. Σκέφτηκα καμιά δυο φορές πόσο εδνιαφέρον θα είχε να δείξει ένα ζευγάρι Ελλήνων παππούδων από την Ικαρία, αλλά θεωρώ πως μπορεί και να γίνει στην δεύτερη σεζόν, γιατί όχι;

Το ζευγάρι των Αμερικανών είναι το πιο συμβατικό και «κανονικό» σύμφωνα με τα δεδομένα της δυτικής κουλτούρας. Έχουν κάνει περιουσία μαζί, είναι σχετικά υγιείς και απόλυτα συμφιλιωμένοι με τον θάνατο.

Οι Ισπανοί αντιπροσωπεύουν πολύ άξια την Μεσόγειο στο ντοκιμαντέρ: χωρικοί, φτωχοί, αλλά με την τύχη να ζουν κοντά στην φύση και τους αγαπημένους τους φίλους. Ο παππούς έχει ακόμα σεξουαλική επιθυμία για την σύζυγό του και όλο είναι πολύ αστείο και τρυφερό.

Η μεγάλη συγκίνηση έρχεται με το επεισόδιο των Ιαπώνων. Ο άντρας έχει τη νόσο του Χάνσεν (λέπρα) και η γυναίκα τον γνώρισε ασθενή σε νοσοκομείο όπου η ίδια εργαζόταν. Έζησαν μια ζωή μαζί με απίστευτο θαυμασμό, σεβασμό και αλληλουποστήριξη. Πολύ κλάμα. Αισθάνθηκα δέος απέναντι στην καρτερικότητα και την τεράστια καρδιά αυτής της γυναίκας.

Η Κορέα ως επεισόδιο ταράζει τα νερά ολόκληρου του ντοκιμαντέρ. Δύο άνθρωποι που δεν έχουν χάσει την παιδικότητά τους κι ας τους εγκαταλείπει η σωματική τους δύναμη. Ερωτευμένοι μετά από τόσα χρόνια και υπερήφανα εργαζόμενοι στην θάλασσα και την γη. Μια τραγική πληγή για την οικογένειά τους χάσκει ανοιχτή, όμως εκείνοι βαστιούνται ενωμένοι.

Το επεισόδιο με την Βραζιλία αποτυπώνει την καθημερινότητα ενός ζευγαριού γυναικών, όμως ο σκηνοθέτης μοιάζει να ξεχνιέται από τον κεντρικό στόχο ανάδειξης της αγάπης και να ακκίζεται με την ανάδειξη της σκληρής πραγματικότητας στις φαβέλες. Λίγο περισσότερο επιτηδευμένα φολκλόρ από ό, τι έπρεπε, ίσως, αλλά και πάλι respect στις κυρίες.

Το ζευγάρι των Ινδών αποτελεί έναν ιδανικό γλυκόπικρο επίλογο στην σειρά. Παραδοσιακές φορεσιές, αγροτιά, πολυμελείς φαμίλιες και μια καλά ριζωμένη αγάπη. Μιλάμε για την πιο γκρινιάρα σύζυγο και τον πιο υπομονετικό άντρα της σειράς, κατά την άποψή μου. Η φωτογραφία του επεισοδίου αριστουργηματική και όλος ο αέρας του πολύ κινηματογραφικός. Αισθητικά, το αρτιότερο.

Δείτε τα με την οικογένειά σας ή με τον άνθρωπό σας αυτές τις μέρες. Συζητήστε. Διαφωνήστε. Αφεθείτε στην συγκίνηση της ουσίας, αγκαλιαστείτε.

Μα, προ παντός, μην ξεχάσετε ότι αυτήν την μία ώρα ανά επεισόδιο που εσείς απολαμβάνετε συγκινημένοι και συγκλονισμένοι, σε κάποια ζευγάρια πήρε μια ζωή για να την δημιουργήσουν. Μια ζωή που δεν είχε μόνο ρομάντζα και αγκαλιές, αλλά και απώλειες, πένθη, λάθος αποφάσεις, υπερβολές, χασούρες, στιγμές αδυναμίας.

Η αγάπη νικάει, όμως. Πάντα! Αρκεί να έχουμε την δύναμη να την επιλέξουμε στ’ αλήθεια.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024