Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To #GrowYourBusiness συνεχίζει ψηφιακά!

To #GrowYourBusiness συνεχίζει ψηφιακά!

Με μία νέα σειρά δωρεάν online σεμιναρίων για την ψηφιακή μετάβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου

To #GrowYourBusiness, μια καθ΄ομολογία επιτυχημένη δράση της COSMOTE, που ξεκίνησε την διαδρομή της το 2017 και στην οποία μέχρις στιγμής έχουν συμμετάσχει πάνω από 4.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την πορεία της, έχοντας πλέον μεταφερθεί στο ψηφιακό περιβάλλον.

Την περίοδο αυτή, η ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς και των επιχειρήσεων, με επιταχυντή την πανδημία, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Το στοίχημα της ψηφιακής μετάβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων έχει να κάνει με την επιβίωση αυτών, των οικογενειακών κατά βάση επιχειρήσεων, στο νέο απαιτητικό και απείρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς.

.

Αλλά, ας μείνουμε για λίγο στα δεδομένα. Σύμφωνα με την έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που  διενεργήθηκε για λογαριασμό της COSMOTE, προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με την Ψηφιακή Παρουσία των ΜμΕ στην Ελλάδα, όπως αποτυπώθηκε το καλοκαίρι του 2020:

  • Το 70% των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων διαθέτει εταιρικό website, ωστόσο 1 στις 3 επιχειρήσεις το έχει «στήσει» ερασιτεχνικά.
  • Ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει το 17% αυτών των επιχειρήσεων, με το 48% εξ’ αυτών να καταγράφει σημαντική αύξηση στη χρήση το 2020.

Με λίγα λόγια, τα απαραίτητα και αναγκαία εργαλεία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να «βγουν» στον κόσμο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους, βρίσκονται σε ένα αρχικό στάδιο επαφής και γνωριμίας με τον καινούργιο ψηφιακό κόσμο, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες του.

Η πανδημία, πέραν του γεγονότος ότι λειτούργησε ως επιταχυντής εξελίξεων, συνέβαλε και στη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας, τόσο από την πλευρά των τάσεων της ίδιας της αγοράς, όσο και των συμπεριφορών των καταναλωτών.

Σε αυτές τις συνθήκες η COSMOTE είναι και πάλι παρούσα, δίπλα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εναρμονίζοντας πλήρως την επιτυχημένη δράση της με το ψηφιακό περιβάλλον και τις ανάγκες της εποχής. Το #GrowYourBusiness – The Digital Sessions είναι εδώ. Τώρα που η φυσική παρουσία έχει δώσει τη θέση της στην ψηφιακή, μέσω του υπολογιστή και του YouTube.

.

Πιο συγκεκριμένα, στο YouTube κανάλι της COSMOTE είναι δωρεάν και διαθέσιμο για όλους το 1ο online σεμινάριο «Ψηφιακή Παρουσία για επιχειρήσεις» του #GrowYourBusiness – The Digital Sessions. Μέσα από τον 1ο κύκλο της νέας σειράς  δωρεάν online σεμιναρίων, οι εκπρόσωποι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι τους, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα γνωρίσουν τα ψηφιακά εργαλεία και τις τακτικές, που είναι απαραίτητες για την απόκτηση μιας αποτελεσματικής ψηφιακής παρουσίας, όπως είναι ο σχεδιασμός των βημάτων που χρειάζεται να ακολουθηθούν, η οργάνωση της ομάδας και η χαρτογράφηση του ταξιδιού του χρήστη στο ψηφιακό περιβάλλον. Ακόμα, θα πάρουν χρήσιμες συμβουλές για την αποδοτικότερη λειτουργία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησής τους (Google Analytics, SEO – search engine optimization), καθώς και για τη διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους στόχους τους.

Δείτε τώρα όλα τα επεισόδια της νέας σειράς για την Ψηφιακή Παρουσία εδώ.

Live Ψηφιακή Παρουσία – «Ερωτήσεις & Απαντήσεις»

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους, σχετικά με το περιεχόμενο της 1ης θεματικής ενότητας σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα. Οι ερωτήσεις θα συγκεντρωθούν και θα απαντηθούν μέσα από το 1ο Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων» από ειδικούς με επιτυχημένη δράση σε θέματα Ψηφιακής Παρουσίας των επιχειρήσεων.

Εγγραφές για συμμετοχή στο Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων»  και υποβολή ερωτήσεων εδώ.

Η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου παρουσιάζει τα online σεμινάρια και συντονίζει το Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων».

Περισσότερα για το #GrowYourBusiness – The Digital Sessions στο: www.growyourbusiness.gr.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024