Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες δίνουν το παράδειγμα

Γυναίκες δίνουν το παράδειγμα

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο γράψαμε αυτό το κομμάτι για μια γωνία της χώρας με μόλις 650 κατοίκους είναι διότι δίνει το παράδειγμα της συμμετοχικής διαμόρφωσης μιας δημοτικής εικόνας.

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο γράψαμε αυτό το κομμάτι για μια γωνία της χώρας με μόλις 650 κατοίκους είναι διότι δίνει το παράδειγμα της συμμετοχικής διαμόρφωσης μιας δημοτικής εικόνας.

Στην Κοινότητα ΑΣΚΡΗΣ του δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, γυναίκες της διπλανής πόρτας ανέδειξαν το μεγαλείο τους όταν πήραν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν κα να ομορφύνουν την γειτονιά τους. Είναι η Άννα, η Δήμητρα, η Άννα (άλλη),η Νάντια, η Άννα (τρίτη) και η Κωνσταντίνα-μάθαμε πως βοήθησε και ο πρόεδρος της κοινότητας- οι οποίες καθάρισαν και άσπρισαν κοινόχρηστους χώρους, βάζοντας τη γνωστή Πασχαλινή πινελιά, της σχολαστικής καθαριότητας και του ασβέστη.

Γυναίκες που δεν αναζήτησαν καμία δικαιολογία, δεν απαίτησαν από κανέναν δήμο και θεσμό να ομορφύνει την γειτονιά τους, δεν κλάφτηκαν για την κατάσταση που επικρατεί και αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό χωρίς τυμπανοκρουσίες και νταβαντούρια. Η δράση τους -φυσικά χαιρετίστηκε και από τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη – που ακομπλεξάριστα το πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακομπλεξάριστα, διότι οι γνωστοί επικριτές του οτιδήποτε θα σπεύσουν να πουν πως αυτό είναι δουλειά του δήμου. Όλα δουλειά των δήμων είναι άλλωστε σε αυτή τη χώρα.

Προσωπικά έχω πολλές φορές κριτικάρει κάποιες δημοτικές αρχές για πολλά. Όμως, αν όλα πρέπει να τα κάνει ο δήμος, τότε θα πρέπει να έχει και τα κατάλληλα μέσα και προσωπικό, που δεν υπάρχουν σε κανένα δήμο, σε καμία χώρα του κόσμου, σε καμία ήπειρο. Οι γυναίκες λοιπόν αυτές δίδαξαν με το παράδειγμα τους πως όταν ζητάς από τους άλλους να κάνουν πράγματα που έχουν αντίκτυπο είτε στν οπτική σου είτε σε κάθε πτυχή της ζωής, πρέπει πρώτα από όλους να δίνεις εσύ το παράδειγμα. Άλλωστε όλα ξεκινάνε από μέσα προς τα έξω. «Γίνε εσύ το παράδειγμα που θέλεις να γίνει κανόνας στη ζωή» για να παραφράσουμε λίγο τον Γκάντι.

«Αυτή η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ κίνηση μόνο ΜΠΡΑΒΟ έχει και βέβαια πολλές ευχαριστίες από όλους, αλλά και προσωπικές μου» είπε ο δήμαρχος Ντασιώτης και πείτε πολλούς συναδέλφους του που θα έλεγαν δημοσίως κάτι τέτοιο; Λίγοι, αφού οι περισσότεροι θέλουν τα εύσημα για όλα. Εδώ έχουμε μια νέα ανάγνωση της καθημερινότητας που όσο και αν έγινε σε μια γειτονιά ενός οικισμού σε υψόμετρο 350 μέτρων και 650 κατοίκων, μπορεί να δώσει τον τόνο για μια πραγματική συμμετοχική δημοτική διακυβέρνηση. Και επειδή οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες διότι όλος ο κόσμος χρειάζεται την ενεργοποίηση τους στα κοινά, αναμένουμε τα επόμενα βήματα τους για το καλό όλων μας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024