Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο ιστορικό έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι είναι η πιο επιτυχημένη βιογραφική (τηλε)ταινία που γυρίστηκε ποτέ για τη ζωή και τα έργα του Χριστού.

Προβάλλεται κάθε χρόνο στην ελληνική τηλεόραση από τον ΑΝΤ1. Μάλιστα, το κανάλι κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ μεγάλη τηλεθέαση από την συγκεκριμένη ταινία. Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς, όμως, πώς μοιάζει στα 76 του ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Ιησού από την Ναζαρέτ.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν περάσει 44 χρόνια από την πρώτη προβολή της σειράς, που ήταν αφιερωμένη στη ζωή του Θεανθρώπου, αλλά μέχρι και σήμερα θεωρείται το κορυφαίο έργο στο θέμα της.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι προβάλλεται την Πασχαλινή περίοδο. Μέσα σε αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η σειρά – τηλεταινία, ελάχιστοι από τους πρωταγωνιστές έκαναν κάτι αξιοσημείωτο τα επόμενα χρόνια. Κάτι που γνωρίζουν λίγοι είναι ότι μέσα στο καστ υπάρχει και ένας γνωστός Έλληνας ηθοποιός.

Δείτε το καστ των πρωταγωνιστών, τότε και σήμερα:

O Ιησούς

Ο Ρόμπερτ Πάουελ πέρασε στην ιστορία για τον συγκεκριμένο ρόλο στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και παρότι συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να ξεχωρίσει τόσο, στα χρόνια που ακολούθησαν.

«Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις, είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό», είχε δηλώσει ο πρωταγωνιστής του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» 40 χρόνια μετά, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο έργο του Τζεφιρέλι, που παρουσίασε το History Channel πριν από δύο χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ σήμερα

Η Παρθένος Μαρία

Το ρόλο της Μαρία, μητέρας του Χριστού στη μίνι σειρά του 1977, ανέλαβε η Ολίβια Χάσεϊ. Στο πρόσωπό της, άλλωστε, ο Φράνκο Τζεφιρέλι είδε και την ηρωίδα του Σαίξπηρ, Ιουλιέτα.

Η Olivia Hussey, γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή και σε ηλικία 13 ετών έπαιξε στο θέατρο με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής τάνγκο και η μητέρα της είχε βρετανικές και σκοτσέζικες ρίζες. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα υποκριτικής.

Η ηθοποιός σήμερα

Ο Ιούδας

Ο ρόλος του στη σύλληψη του Ιησού τον στιγμάτισε, με τον ίδιο τρόπο που στιγματίστηκε ο Ίαν ΜακΣέιν που υποδύθηκε τον Ιούδα τον Ισκαριώτη στη διάσημη τηλεταινία, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Η καριέρα του στη συνέχεια εκτοξεύτηκε, με συμμετοχές σε μεγάλες εμπορικές κινηματογραφικές παραγωγές στην Αμερική, μεταξύ των οποίων και οι «Πειρατές της Καραϊβικής» και η σειρά ταινιών του John Wick.

Ο γνωστός ηθοποιός σήμερα

Ο Έλληνας Ιωσήφ

Ανάμεσα στο λαμπερό καστ της σειράς βρισκόταν και ένας Έλληνας ηθοποιός, ο Γιώργος Βογιατζής, που έπαιζε το ρόλο του Ιωσήφ.

Ο Βογιατζής, ηθοποιός με διεθνή καριέρα, στην Ελλάδα, έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά του MEGA «Τζιβαέρι», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τη Βάνα Μπάρμπα.

Ωστόσο, έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία Ζορμπάς (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη και τα επόμενα χρόνια μοίραζε το χρόνο του μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης και μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας και Ιταλίας.

Ο Γιώργος Βογιατζής παραμένει σήμερα ενεργός στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024