Ο Νίκος Ρουσσόπουλος έγινε γνωστός πανελλαδικά μέσα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής αφού ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας

Την κάθε αρρωστημένη φαντασία ξεπερνούν οι καταγγελίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τα βασανιστήρια που φέρονταν να δέχονταν ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στα Χανιά.

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται σε θρίλερ μετά τα ερωτήματα που προέκυψαν γύρω από τον θάνατο 68 τροφίμων.

Eνας εκ των δικηγόρων του γηροκομείου στα Χανιά είναι δικηγόρος από την Αθήνα με το όνομα Νίκος Ρουσσόπουλος.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος έγινε γνωστός πανελλαδικά μέσα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής αφού ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας με τη στις εθνικές εκλογές του 2019.

Στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής είχε αναφέρει μάλιστα πως «Έχουν πλέον δημιουργηθεί μαζί μας δεσμοί αδερφικοί – αίματος…». Νίκος Ρουσσόπουλος: Από τον ΠΣ Η Καλαμάτα, στη Βουλή με την Χ.Α. για τη Μεσσηνία! (photos +video)

Γιατί ανακατεύτηκε με την πολιτική και μάλιστα με την Χρυσή Αυγή;

«Όπως και ήθελα να προσφέρω στη Μαύρη Θύελλα, έτσι και τώρα θέλω να προσφέρω στην πατρίδα μου την Μεσσηνία. Δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον, καμία οικονομική ανάγκη, ούτε μου λείπει, λόγω και του επαγγέλματός μου, η προβολή, μόνο διάθεση για προσφορά έχω, όπως σας είπα και πριν. Πρώτη φορά πολιτεύομαι. Επέλεξα την Χρυσή Αυγή, χωρίς να είμαι και να ήμουν ποτέ οργανωμένος σε αυτήν, γιατί με διέπουν έντονα πατριωτικά αισθήματα, ενώ έχω και μεγάλη οικογενειακή παράδοση στα Εθνικά μας θέματα. Ο αδελφός του παππού μου, ο Νικόλαος Ρουσόπουλος, ήρθε το 1920 εθελοντής από την Αμερική να πολεμήσει στη Μικρά Ασία, όπου και σκοτώθηκε το 1922. Γι΄αυτό άλλωστε και πήρα το όνομά του».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr