Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του καταδικασμένου εγκληματία, ευρωβουλευτή και ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Ο δρόμος ανοίγει για τη σύλληψή του από τις Βελγικές Αρχές και την έκδοσή του στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Κρύφτηκε πίσω από την ασυλία

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια τελεσιδίκησε και η απόφαση για την φασιστική επίθεση στο Συνεργείο το 2013. Το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Γιάννη Λαγό ως ηθικό αυτουργό επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παρ’ όλα αυτά «κρύφτηκε» πίσω από την ασυλία της θέσης που είχε ως ευρωβουλευτής.

Ο καταδικασμένος νεοναζί είχε στήσει ολόκληρο σόου όταν το δικαστήριο αποφάσιζε για την ποινή που θα του επέβαλε για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ και όλο αυτό το διάστημα έχει απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές μέχρι και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις στις Βρυξέλες για την άρση ασυλίας του και η πόλη γέμισε με αφίσες που έλεγαν ότι η θέση του Λαγού είναι στη φυλακή και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά ο ίδιος για ακόμα μία φορά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές κατά αυτών που τον «κατηγορούν άδικα».

Θα πήγαινε Νορβηγία;

Πριν την ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο, μια κίνηση του Γιάννη Λαγού, πυροδότησε τους φόβους, ότι ο καταδικασμένος νεοναζί, θα προσπαθήσει να διαφύγει της σύλληψης και να κρυφτεί σε κάποια άλλη χώρα.

Ο Λαγός εμφανίστηκε στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει τη Μεγάλη Τετάρτη για Νορβηγία, όπου εικαζόταν ότι μπορεί να έχει ήδη εξασφαλίσει σύνδεσμο προκειμένου να κρυφτεί.

Είναι γνωστές εξάλλου οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με αντίστοιχες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Στη Νορβηγία είχε δράση ο ναζί εγκληματίας Μπρέιβικ, θαυμαστής της Χρυσής Αυγής, που είχε δολοφονήσει 69 νεολαίους του Εργατικού Κόμματος σε θερινή κατασκήνωση το 2011.

«Δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα»

Ο ίδιος ο Λαγός με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν το παραδέχτηκε. Φρόντισε όμως να αναφέρει ότι δεν θα γυρίσει στην Ελλάδα.

«Για να μαθαίνουν οι ανόητοι ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι.Ούτε Νορβηγία θα πάω,ούτε στην Ελλάδα θα γυρίσω τις επόμενες μέρες.Να με ρωτάτε πρώτα βρε χαζοί. Σας γλεντάω,χωρίς καν να προσπαθώ», έγραψε.

Το ένταλμα σύλληψης

Μετά την άρση ασυλίας του Λαγού από το ευρωκοινοβούλιο, αναμένεται οι ελληνικές αρχές να εκδώσουν ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Εάν βρίσκεται στο Βέλγιο, η αστυνομία θα τον συλλάβει εκτός εάν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παραδοθεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024