Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαγός: Ετοιμάζει βαλίτσες για Νορβηγία;

Λαγός: Ετοιμάζει βαλίτσες για Νορβηγία;

Η ώρα για να αρθεί η ασυλία του Λαγού πλησιάζει, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ετοιμάζεται να γίνει ... λαγός.

Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Λαγού και όπως όλα δείχνουν η απόφαση θα είναι συντριπτικά υπέρ. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο Λαγός θα προσπαθήσει να διαφύγει της σύλληψης και να κρυφτεί σε κάποια άλλη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Λαγός: Την Τρίτη η απόφαση της ευρωβουλής για την άρση ασυλίας του

Ο Λαγός εμφανίστηκε στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει τη Μεγάλη Τετάρτη για Νορβηγία.

Εκεί μπορεί να έχει ήδη εξασφαλίσει σύνδεσμο προκειμένου να κρυφτεί. Είναι γνωστές εξάλλου οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με αντίστοιχες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Στη Νορβηγία είχε δράση ο ναζί εγκληματίας Μπρέιβικ, θαυμαστής της Χρυσής Αυγής, που είχε δολοφονήσει 69 νεολαίους του Εργατικού Κόμματος σε θερινή κατασκήνωση το 2011.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ ανέφερε ότι σε περίπτωση που το Σώμα της ΕΕ ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή, ο Πρόεδρος Ντέιβιντ Σασόλι θα ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το αποτέλεσμα αμέσως.

«Εάν λάβουμε περαιτέρω αιτήματα συνεργασίας από τις εθνικές αρχές, θα τα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε βάσει των κανόνων του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το ένταλμα σύλληψης

Οι ελληνικές αρχές θα εκδώσουν τότε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Λαγό. Εάν συλληφθεί στο Βέλγιο, η αστυνομία θα τον συλλάβει εκτός εάν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παραδοθεί.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024