Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάρτε το αλλιώς», με τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων

«Πάρτε το αλλιώς», με τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων

Οταν το μήνυμα που στέλνεται στους πολίτες είναι θολό και για το εμβόλιο αλλά και για το πώς θα τηρηθούν τα μέτρα, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα

Είναι ώρες – ώρες που οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και το μπάχαλο έρχεται να αντικαταστήσει τα πάντα. Και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που απαιτείται συστράτευση, που είναι απαραίτητο να δοθεί ένα μήνυμα καθαρό στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να φτιάξουν το «τείχος ανοσίας».

Ειδικά οι νεαρές ηλικίες, αλλά και οι μεσήλικες οφείλουν να εμβολιαστούν προκειμένου να αντικαταστήσουν το μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων που δεν πήγαν να κάνουν το εμβόλιο αν και μπορούσαν, αν και είχαν προτεραιότητα.

Όταν στις ηλικίες 80-84 το ποσοστό είναι λίγο πάνω από 60% ενώ οι 75-79 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό περίπου 70% και οι 70-74% μόνον οι μισοί έχουν κάνει το εμβόλιο, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Είτε έχουν επικρατήσει οι αρνητές είτε η κυβέρνηση δεν έχει περάσει σωστά το μήνυμα, είτε οι καμπάνιες είναι ανεπαρκείς.

Είτε… κάποιοι φροντίζουν να θολώσουν το μήνυμα που πρέπει να βγαίνει προς τον κόσμο ως προς την μάχη κατά του κοροναϊού και τον εμβολιασμό ο οποίος πρέπει να επιταχυνθεί και να επεκταθεί παντού.

Όμως, δεν φταίνε οι πολίτες γιατί κάποιοι προκαλούν τη σύγχυση, είτε είναι κυβερνητικοί παράγοντες, είτε είναι επιστήμονες.

Για παράδειγμα: Το πρωί ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι η «Ελευθερία» μας είναι πιο κοντά καθώς μέχρι το τέλος Μαίου θα έχουν γίνει 5 εκατ. εμβολιασμοί, εφόσον τηρήσουμε το σχέδιο.

Και λίγες ώρες μετά επίσημα πλέον ανακοινώνεται ότι οι γυναίκες ηλικίας 30-39 που είναι έγκυες ή έχουν σκοπό να μείνουν, καλό είναι να μην κάνουν το εμβόλιο που η ίδια η Πολιτεία τους προέτρεψε να κάνουν, βάζοντάς τους μάλιστα και σε προτεραιότητα σε σχέση με τους 40-49.

Αυτό και μόνο τορπιλίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού καθώς είναι χιλιάδες οι γυναίκες που θα φοβηθούν και δεν θα κάνουν το εμβόλιο. Κι όχι μόνο αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Δηλαδή αν ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 25-30 ετών πιστεύετε ότι θα πάνε γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο με την υποψία και μόνο ότι μπορεί στο μέλλον να έχουν πρόβλημα με τη μητρότητα;

Εκ των πραγμάτων, επομένως, δεν μπορεί το πρόγραμμα να υλοποιηθεί κι εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το εμβόλιο της Astra Zeneca σε υποψήφιες εγκύους, πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος να εμβολιαστούν.

Όμως, το λάθος μήνυμα, το θολό μήνυμα που εκπέμπεται δυναμιτίζει και όλη την προσπάθεια που γίνεται.

Ή μήπως δεν είναι θολό μήνυμα και σαμποτάζ στην εφαρμογή των νόμων όταν λένε επίσημοι παράγοντες «εντάξει, τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 11 αλλά αν σε πιάσουν κιόλας μετά τις 11 δεν θα φας πρόστιμο».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από την άλλη εβδομάδα θα πας εστιατόριο, θα κάτσεις μέχρι τις 11 και μετά θα αποφασίσεις να φύγεις αν και θα είσαι εκτός των κανονισμών για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Κι αυτό για να μην κλείνει η εστίαση στις 10.30 και να φεύγουν οι πελάτες στην ώρα τους.

Ομοίως, λένε κυβερνητικοί ότι δεν θα στείλουν την Αστυνομία σε κάθε Εκκλησία και ο καθένας τη Μεγάλη Εβδομάδας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ποια 20 και 30 άτομα, ποιες αποστάσεις και υγειονομικά μέτρα στις Εκκλησίες. Αφού δεν υπάρχει κανείς έλεγχος, αφού δεν θα υπάρχουν πρόστιμα θα έχουν χιλιάδες μικρές υγειονομικές «βόμβες» σε όλη την Ελλάδα.

Τα μέτρα πάνε περίπατο, οι προσπάθειες, οι θυσίες, ο εγκλεισμός τόσων μηνών θα χαθεί.

Κι αν τον Μάιο έχουμε νέα έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων; Αν το «τείχος ανοσίας» δεν κτιστεί γρήγορα και τα αποτελέσματα της «χαλαρής» εφαρμογής των νόμων και του θολού μηνύματος για τα εμβόλια οδηγήσει σε νέες εκατόμβες νεκρών;

Τότε ποιος θα φταίει; Τότε σε ποιον θα ρίξουμε το φταίξιμο;

Όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται στις διαδηλώσεις, στις πλατείες με τα κορονοπάρτι, στις εκκλησίες, στα πάρκα και στους δρόμους και απλά περιμένουμε πότε θα επιδράσει το εμβόλιο, τότε θα έχουμε και άλλους νεκρούς.

Και η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους θανάτους. Οι 10.000 και πλέον δεν είναι για πανηγυρισμούς αλλά είναι για σκεπτικισμό, για νέο πλάνο, για τήρηση των μέτρων, για καθαρό μήνυμα στον κόσμο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακή διαχείριση που κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία διότι την εθίζει με αυτό που λέει ο λαός «γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τους νόμους».

Όταν, όμως, το κάνουν οι επίσημοι φορείς, υπουργοί, βουλευτές, επιστήμονες, τότε τι να περιμένεις από τον πολίτη;

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024