Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε την Δευτέρα να μην εξομοιωθούν, στη συζήτηση ομοσπονδίας-κρατιδίων σχετικά με την επιστροφή των ελευθεριών, όσοι έχουν κάνει τεστ με εκείνους οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε την Δευτέρα να μην εξομοιωθούν, στη συζήτηση ομοσπονδίας-κρατιδίων σχετικά με την επιστροφή των ελευθεριών, όσοι έχουν κάνει τεστ με εκείνους οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Η Μέρκελ τόνισε, σε διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, ότι «αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ. Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κοροναϊό. Επομένως, δεν μπορούν να εξομοιωθούν», είπε η καγκελάριος, σύμφωνα με συμμετάσχοντες στην εν λόγω συνεδρίαση.

Τα αποσπάσματα των συνομιλιών στο προεδρείο του CDU δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα «Bild», σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa)

Σύμφωνα πάντα με συμμετάσχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις του προεδρείου του CDU, ο πρόεδρος του κόμματος, Άρμιν Λάσετ, έκανε λόγο στην αρχή «για τη θετική εξέλιξη των εμβολιασμών».

Κατά την «Bild», ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, τόνισε στη συνεδρίαση ότι «οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και τις υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν, έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών», προσέθεσε.

Η εντεταλμένη για θέματα Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αναφέρθηκε διεξοδικά «στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών σχετικά με το θέμα του κοροναϊού, διότι δεν λειτουργεί με συμβατικούς τρόπους», όπως διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr