Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Χαλάρωση περιορισμών για εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει εξετάζει η Γερμανία

Κοροναϊός: Χαλάρωση περιορισμών για εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει εξετάζει η Γερμανία

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων

Η ανάκτηση κάποιων ατομικών ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, η κατάργηση της σειράς προτεραιότητας στην εκστρατεία ανοσοποίησης και η κατανομή των εμβολίων μεταξύ ιατρείων και εμβολιαστικών κέντρων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, είναι τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν σε τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων αργότερα τη Μ.Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το θέμα των «προνομίων» για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19, αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Το σχέδιο που συζητείται προβλέπει ότι οι δύο αυτές κατηγορίες θα πρέπει, για παράδειγμα. όταν επισκέπτονται καταστήματα ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, να αντιμετωπίζονται όπως όσοι παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Ακόμα, οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει δεν θα υποχρεούνται να μένοουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου», με εξαίρεση τις περιοχές όπου εξαπλώνονται παραλλαγή του κοροναϊού.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα γίνεται η διαχείριση των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σεμπάστιαν Γκούλντε δήλωσε το μεσημέρι ότι ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024