Τον Βάσο Λυσσαρίδη αποχαιρέτισε με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά: «Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για το ΠΑΣΟΚ, υπήρξε πάντα ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο συνοδοιπόρος κοινών αξιών και αγώνων για την Ελλάδα και την Κύπρο, για την αλλαγή, την πρόοδο και την ευημερία»

Τον Βάσο Λυσσαρίδη αποχαιρέτισε με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε πως ο φλογερός πατριώτης και γνήσιος δημοκράτης αγωνίστηκε για τα δίκαια της Κύπρου, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, «δίπλα στο Μακάριο, ενάντια στη χούντα και το προδοτικό πραξικόπημα» και, αργότερα, με την ΕΔΕΚ στη Βουλή και στα διεθνή fora.

Και προσέθεσε πως ο Βάσος Λυσσαρίδης «για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για το ΠΑΣΟΚ, υπήρξε πάντα ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο συνοδοιπόρος κοινών αξιών και αγώνων για την Ελλάδα και την Κύπρο, για την αλλαγή, την πρόοδο και την ευημερία».

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Μια μεγάλη μορφή του Ελληνισμού έφυγε σήμερα.

Ένας φλογερός πατριώτης, ένας γνήσιος δημοκράτης.

Ένας ιδεολόγος σοσιαλιστής, μαχητής των κοινωνικών αγώνων.

Ένας προοδευτικός διανοούμενος.

Ένας εραστής του ελεύθερου λόγου και του ζωντανού και ανήσυχου πνεύματος.

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο γιατρός Βάσος Λυσσαρίδης. Ο άνθρωπος, ο πολιτικός, ο επιστήμονας που για έναν αιώνα αγωνίστηκε για τα δίκαια της  Κύπρου με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, παντού σ’ όλη τη γη, από κάθε μετερίζι.

Δίπλα στον Μακάριο, ενάντια στη χούντα και το προδοτικό πραξικόπημα και αργότερα με την ΕΔΕΚ στη Βουλή και στα διεθνή fora.

Με τον χειμαρρώδη λόγο του, έδωσε κάθε ικμάδα του «είναι» του, απροσκύνητος, αντιστασιακός και ελεύθερος άνθρωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για το ΠΑΣΟΚ, για όλους εμάς, υπήρξε πάντα ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο συνοδοιπόρος των κοινών μας αξιών και των αγώνων μας για την Ελλάδα και την Κύπρο, για την αλλαγή, την πρόοδο και την ευημερία.

Το όνομά του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στον Πενταδάκτυλο να δείχνει το δρόμο μέχρι την τελική νίκη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr