Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα φώτα στρέφονται στο Λος Άντζελες - Έφτασε η ώρα των Όσκαρ

Τα φώτα στρέφονται στο Λος Άντζελες – Έφτασε η ώρα των Όσκαρ

Λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από την απονομή των 93ων βραβείων Όσκαρ. Πρόκειται, ίσως, για τα πιο ιδιαίτερα βραβεία της ιστορίας, αφού η προηγούμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας κυκλοφόρησαν οι ταινίες «σημαδεύτηκε» έντονα από τον κοροναϊό

Λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από την απονομή των 93ων βραβείων Όσκαρ. Πρόκειται, ίσως, για τα πιο ιδιαίτερα βραβεία της ιστορίας, αφού η προηγούμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας κυκλοφόρησαν οι ταινίες «σημαδεύτηκε» έντονα από τον κοροναϊό.

Οι κινηματογράφοι σε ολόκληρο τον πλανήτη έμειναν κλειστοί για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς και… στο παιχνίδι μπήκαν οι online streaming πλατφόρμες, οι οποίες αποτέλεσαν την μοναδική εναλλακτική για τις ταινίες που δεν επέλεξαν να αναβάλουν την πρεμιέρα τους, όπως για παράδειγμα η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ, με τίτλο «No Time to Die».

Παράλληλα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας, η τελετή θα είναι φέτος πολύ διαφορετική, από άλλες χρονιές, αφού δεν θα δούμε το Dolby Theater γεμάτο με ηθοποιούς -και όχι μόνο- όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, αν και δύο μήνες μετά την καθορισμένη ημερομηνία «show must go on» και έτσι θα γίνει!

Εντυπωσιακή… παρά τους περιορισμούς η φετινή απονομή

Οι διοργανωτές της 93ης απονομής των βραβείων Όσκαρ υπόσχονται ένα σόου που όμοιο του δεν θα έχουμε ξαναδεί.

Την σκηνοθετική ευθύνη έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ (για το «Traffic» το 2000), Στίβεν Σόντερμπεργκ ενώ το «ρόστερ» των παρουσιαστών των βραβείων θα είναι εντυπωσιακό.

Στη σκηνή των Όσκαρ, μεταξύ άλλων ο Χάρισον Φορντ, ο περσινός νικητής του Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου Μπραντ Πιτ, η Χάλε Μπέρι, ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Bong Joon Ho που σάρωσε στην περσινή απονομή με την ταινία του «Παράσιτα», η Ρεγκίνα Κινγκ που στην απονομή του 2019 κατέκτησε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το «If Beale Street Could Talk», ο Γιοακίν Φίνιξ, η τιμημένη με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου το 1986 για τα «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού», Marlee Matlin που είναι κωφάλαλη, η Ριζ Γουίδερσπουν, η Ζεντάγια και η Ρενέ Ζελβέγκερ που πέρυσι έφυγε με το Όσκαρ α’ γυναικείου για την υπέροχη ερμηνεία της στο «Judy».

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Συνολικά 170 άτομα θα μπορέσουν να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκες τις οποίες μπορούν να μην φορούν μάσκα όσο οι κάμερες θα μεταδίδουν το πρόγραμμα θα πρέπει όμως να τις φορούν κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες, 10 σε αριθμό, κατάφερε να αποσπάσει η ταινία «Mank».

Το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία διεκδικούν 9 υποψηφιότητες, ενώ επικρατέστερη φαίνεται να είναι η ταινία «Nomadland», της Κλόε Ζάο, η οποία ήδη απέσπασε δύο Χρυσές Σφαίρες.

Τόσο το «Nomadland» όσο και η «Δίκη των 7 του Σικάγο» συγκεντρώνουν από 6 υποψηφιότητες.

Πολύ καλές κριτικές έχει δεχθεί η κορεατική ταινία «Μινάρι» ενώ ξεχωρίζει και η ταινία «The Father» με τον Άντονι Χόπκινς να διεκδικεί Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου.

Ξεχωριστή είναι και η υποψηφιότητα του Τσάτγουικ Μπόουζμαν ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο και διεκδικεί όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ma Rainey’s Black Bottom».

Στα 93 χρόνια της ιστορίας των Όσκαρ είναι η ογδοη φορά που κάποιος είναι υποψήφιος μετά τον θάνατό του.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων, δύο έχουν ελληνικό χρώμα. Πρόκειται για τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ ο οποίος διεκδικεί Όσκαρ φωτογραφίας για την συμμετοχή του στην ταινία η «Δίκη των 7 του Σικάγο» αλλά και τον Γιώργο Λαμπρινό για το μοντάζ του στην ταινία «The Father».

Μάλιστα, ο Γιώργος Λαμπρινός έχει ήδη λάβει το βραβείο Σεζάρ για τη δουλειά του στην ταινία.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024