Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H μάχη των Τζος: Εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο όνομα «πάλεψαν» για να το κρατήσουν

H μάχη των Τζος: Εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο όνομα «πάλεψαν» για να το κρατήσουν

Εκατοντάδες Τζος από όλες τις ΗΠΑ μαζεύτηκαν σε ένα χωράφι στη Νεμπράσκα για να ξεκαθαρίσουν μια και καλή: ποιος είναι ο μοναδικός Τζος που θα κρατήσει και το όνομα.

Τιμή. Γενναιότητα. Ποια ομάδα είναι η καλύτερη. Είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οι άνδρες πολεμάνε μεταξύ τους. Αυτή τη φορά, εκατοντάδες άνδρες μαζεύτηκαν σε ένα χωράφι στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ για τη μητέρα όλων των μαχών: ένας από όλους τους θα έβγαινε νικητής και θα ήταν ο μόνος που θα κρατούσε το όνομα «Τζος».

Εκατοντάδες άνθρωποι που ονομάζονταν Τζος μαζεύτηκαν το Σάββατο 24 Απριλίου για να πολεμήσουν για την… ιδιοκτησία του ονόματός τους σε μια σκληρή μάχη που τα περιείχε όλα: πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί, κοπάνημα με σωλήνες πισίνας και έξαλλους υποστηρικτές να φωνάζουν για τον δικό τους Τζος.

Ξεκίνησε από ένα αστείο meme στο Facebook

Τον Απρίλιο του 2020, ο Τζος Σουέιν, ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δημιούργησε ένα γκρουπ στο Facebook με δεκάδες άλλα άτομα που είχαν ακριβώς το ίδιο ονοματεπώνυμο.

«Μάλλον αναρωτιέστε γιατί σας μάζεψα όλους εδώ σήμερα», ανέφερε στους υπόλοιπους Τζον Σουέιν.

Στη συνέχεια, τους είπε να συναντηθούν όλοι στις 24 Απριλίου 2021 σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δίνοντας τις συντεταγμένες ενός χωραφιού στη Νεμπράσκα.

«Θα πολεμήσουμε. Όποιος κερδίσει θα κρατήσει το όνομα. Οι υπόλοιποι πρέπει να το αλλάξουν. Έχετε ένα χρόνο να προετοιμαστείτε. Καλή τύχη».

Και ενώ όλο αυτό ξεκίνησε σαν αστείο, το μήνυμα του Τζος Σουέιν που είχε την ιδέα έγινε viral. Τελικά, ένα χρόνο μετά Τζος από όλες τις ΗΠΑ (και όχι μόνο οι Τζος Σουέιν) μαζεύτηκαν – παρά την πανδημία – για να πολεμήσουν για το όνομά τους.

Η μητέρα των μαχών

Υπό το hashtag #JoshFight, οι χρήστες του διαδικτύου παρακολούθησαν τη θρυλική μάχη.

Χωρίς να τηρούν ιδιαίτερα τα μέτρα της πανδημίας, οι Τζος, οι φίλοι τους και φυσικά τα ΜΜΕ κατέφτασαν στο ηλιόλουστο Λίνκολν της Νεμπράσκα για μια μάχη που ξεκίνησε από αστείο στο Facebook.

Πολλοί ήρθαν μεταμφιεσμένοι, είτε ως Τζένταϊ από το Star Wars, είτε ως Avengers. Όλοι τους όμως είχαν εξοπλιστεί με αφρώδεις σωλήνες πισίνας για μια επική μάχη.

Ένα από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν η μάχη του διοργανωτή Τζος Σουέιν με τον συνονόματό του από την Ομάχα. Οι δυο τους έπαιξαν πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί, με το πλήθος γύρω τους να κρατάει την ανάσα του. Τελικά, ο Τζος Σουέιν που ενορχήστρωσε τη μάχη βγήκε νικητής και μπορεί πλέον να κρατήσει το όνομά του.

Ιδιαίτερα αστεία ήταν τα πλακάτ που κρατούσαν οι φίλοι των Τζος. «Είμαι με τον Τζος» και «Αγαπώ τον Τζος», φώναζαν οι υποστηρικτές, οι οποίοι άρπαξαν και αυτοί έναν σωλήνα και μπλέχτηκαν στη μάχη.

Το σημείο, όπου μαζεύτηκαν, έχει πλέον και επίσημη ονομασία στο Google: «το θρυλικό πεδίο της μάχης των Τζος».

Νικητής ο «Μικρός Τζος»

Νικητής της μάχης αναδείχθηκε ο τετράχρονος Τζος Βίνσον Τζούνιορ.

Ο αξιαγάπητος μικρός δήλωσε απλά στην κάμερα μετά τη νίκη του ότι «του αρέσει να παλεύει».

Φυσικά, το διαδίκτυο «έλιωσε» με το αγοράκι, με τους υπόλοιπους Τζος να του παραχωρούν με χαρά το όνομά τους.

«Αυτός είναι ο υπέρτατος Τζος, ο σωτήρας μας», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Με καλό σκοπό

Η όλη εκδήλωση είχε και καλό σκοπό: μαζεύτηκαν περίπου 100 κιλά φαγητό για την Τράπεζα Τροφίμων του Λίνκολν και πάνω από 8.000 δολάρια που δωρήθηκαν σε νοσοκομείο Παίδων Children’s Hospital & Medical Center Foundation στην Ομάχα.

Συγκινητική ήταν η λεπτομέρεια ότι και ο νικητής «Μικρός Τζος» είχε κάποτε νοσηλευτεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Πέρα από το γεγονός ότι εκατοντάδες άνθρωποι ήρθαν κοντά και μπόρεσαν να ξεσκάσουν λίγο, η συγκεκριμένη εκδήλωση δείχνει ότι το διαδίκτυο μπορεί να έχει και απίστευτη θετική δύναμη και να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024