Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ουκρανία ζήτησε να μεσολαβήσει ο Νετανιάχου στη διαπραγμάτευση με τον Πούτιν

Η Ουκρανία ζήτησε να μεσολαβήσει ο Νετανιάχου στη διαπραγμάτευση με τον Πούτιν

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ισραήλ αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του έχει ζητήσει τη μεσολάβηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη διευθέτηση της κρίσης στο Ντονμπάς.

Η Ουκρανία πρότεινε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την επίλυση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

«Εχει καλές σχέσεις»

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ισραήλ, Γεβγένι Κόρνιτσουκ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, η επιλογή του Κιέβου για τον Νετανιάχου έγινε επειδή ο ισραηλινός πρωθυπουργός έχει καλές σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό ομόλογό του Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

«Εχουμε ήδη ζητήσει από τον ισραηλινό πρωθυπουργό να συμμετάσχει ως πιθανός μεσολαβητής σε αυτό το σενάριο. Επειδή έχει καλές σχέσεις και με τους δύο – με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι», ανέφερε ο ουκρανός πρεσβευτής.

«Δεν αρνήθηκε»

Ο Κόρνιτσουκ τόνισε ότι ο Νετανιάχου δεν αρνήθηκε, αλλά, αντιθέτως, ενδιαφέρθηκε για την πρόταση και υποσχέθηκε ότι «θα προσπαθήσει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν».

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρεσβευτή της Ουκρανίας, όταν αυτό ζητήθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Πηγή: ria.ru, echedoros-a.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024