Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Μέρκελ : Η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα που έχει αναπτύξει στα σύνορά της με την Ουκρανία για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, δήλωσε χθες Τετάρτη ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Εχουν θορυβηθεί
Οι ΗΠΑ και το NATO λένε πως έχουν θορυβηθεί εξαιτίας της συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία και την Κριμαία, τη χερσόνησο που η Μόσχα προσάρτησε αποσπώντας την από το Κίεβο το 2014.
Ρωσία και Ουκρανία διεξήγαγαν ταυτόχρονα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια χθες, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των κρατών μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού διεξήγαγαν κατεπείγουσες συνομιλίες για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.
Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Μπάιντεν συζήτησαν τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία και κάλεσαν τη Ρωσία να αποφύγει οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση.
«Η καγκελάριος και ο πρόεδρος συμφώνησαν πως η Ρωσία πρέπει να μειώσει την πρόσφατη ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων ώστε να αποκλιμακώσει την κατάσταση», ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.
Εξέφρασαν ανησυχία
Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε πως οι Τζο Μπάιντεν και Ανγκελα Μέρκελ «εξέφρασαν ανησυχία για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην κατεχόμενη Κριμαία και επαναβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σημείωσε πως ο κ. Μπάιντεν τόνισε την Τρίτη στον πρόεδρο της Ρωσίας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι οι ενέργειες της Μόσχας έχουν συνέπειες.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ, φέρεται να σκληραίνει τους όρους της συμφωνίας – Νάρκη εντοπίστηκε στα Στενά του Ορμούζ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (31/5): Πού θα δείτε Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη και φιλικά ενόψει Μουντιάλ
- Νέες διασώσεις αλλοδαπών σε Κρήτη και νότια Πελοπόννησο
- ΠΑΣΟΚ: Ο «διμέτωπος» του Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό
- Πτολεμαΐδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)

















![Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-30T214003Z_1512690443_UP1EM5U1O6P5Q_RTRMADP_5_SOCCER-CHAMPIONS-PSG-ARS-PARIS-315x220.jpg)




![Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/israel-west-bank-315x220.jpg)





![Χάος στο Παρίσι, επεισόδια οπαδών της Παρί Σεν Ζερμαίν με αστυνομικούς [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-30T200811Z_611686835_UP1EM5U1JXL1W_RTRMADP_5_SOCCER-CHAMPIONS-PSG-ARS-PARIS-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442