Συνήθως οι περισσότεροι παίκτες θα έλεγαν «ναι» σε μία πρόταση αν τους ικανοποιούσε στο οικονομικό. Αλλά όχι ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός έχει θέσει άλλες προτεραιότητες για την καριέρα και την οικογένεια του και για αυτό το προηγούμενο καλοκαίρι απέρριψε προτάσεις από τη Μέση Ανατολή.
Για αυτό και στη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «radioradio.it», ο Μακέντα κατέστησε σαφές ότι θα άφηνε τον Παναθηναϊκό μόνο για μία πρωτοκλασάτη ευρωπαϊκή ομάδα. Αλλιώς, ο Μακέντα σκοπεύει να απολαύσει τη ζωή στην Αθήνα και να συνεχίσει με τα πράσινα!
Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:
Πως είναι η ζωή για τον Μακέντα στον Παναθηναϊκό, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων;
«Εκτός γηπέδων η ζωή είναι όμορφη. Ζούμε σε μία σημαντική πόλη για την Ελλάδα, την Αθήνα. Έχουμε στην κυριολεξία τα πάντα, είμαστε κοντά στη θάλασσα και όλα είναι όμορφα. Εντός γηπέδων, επίσης όλα είναι πολύ καλά. Το πρωτάθλημα έχει ανταγωνιστικό επίπεδο.
Η ομάδα είναι σημαντική και οργανωμένη, με σπουδαία ιστορία. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν επανέρθει στη σωστή κατεύθυνση. Σε μερικά χρόνια, θεωρώ ότι όλα θα έχουν γίνει όπως πριν».
Είναι πιθανόν να επιστρέψει ο Μακέντα στην Ιταλία;
«Δεν ξέρω, ποτέ μην λες ποτέ. Σίγουρα δεν θα επέστρεφα στη Serie B. Τώρα έχω βρει ένα τόσο ιδανικό περιβάλλον που για να το αφήσει, ώστε αν δεν ήταν να πάρω μεταγραφή σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, δεν θα το έκανα. Μετά από αρκετές αρνητικές εμπειρίες, σε προσωπικό επίπεδο, στον Παναθηναϊκό ανέκτησα την αυτοπεποίθηση μου».
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Μετά την Άρσεναλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ από την ουραγό Γουλβς την... πάτησε και η Άστον Βίλα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 για την 28η αγωνιστική της Premier League.
Τρίτη σερί νίκη και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς για την Άουγκσμπουργκ που επικράτησε με 2-0 της Κολωνίας και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Διαιτητής στην Ισπανία συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξασφάλιζε εκπτώσεις σε εισιτήρια της Βιγιαρεάλ χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία ποδοσφαιριστών.