Ο ηγέτης του αριστερού κόμματος της Ισπανίας γνωστοποίησε ότι έλαβε τέσσερις σφαίρες και απειλητικό σημείωμα, και δήλωσε πως αντίστοιχες επιστολές έλαβαν ο υπουργός Εσωτερικών και ο επικεφαλής της ισπανικής χωροφυλακής.

Ο ηγέτης του αριστερού κόμματος Podemos στην Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας, έγινε στόχος απειλών μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Φερνάνδο Γκράντες-Μαρλάσκα και τον επικεφαλής της χωροφυλακής.

«Η σύζυγός σου, οι γονείς σου και εσύ καταδικάζεστε στην εσχάτη των ποινών, τελειώνει ο χρόνος σας», έγραφε η ανώνυμη επιστολή, σύμφωνα με φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο ηγέτης του Podemos ανέβασε, επίσης, και μια φωτογραφία με τέσσερις σφαίρες μαζί με τον φάκελο της επιστολής.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας συμμετείχε στον κυβερνητικό σχηματισμό με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες από την θέση του υπουργού Κοινωνικών Δικαιωμάτων μέχρι τον Μάρτιο που παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα για τις τοπικές εκλογές στη Μαδρίτη που θα διεξαχθούν στις 4 Μάϊου.

Έχει αναδειχθεί σαν ένας από τους βασικούς πολιτικούς ηγέτες της Ισπανίας μετά το 2014 καταφέρνοντας να κρατήσει το Podemos στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά τις αλεπάλληλες κρίσεις στην Ισπανία.

Πολιτικοί από την κυβερνητική συμμαχία, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες, και από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον Ιγκλέσιας και τον Μαρσλάσκα.

Το ακροδεξιό ωστόσο Vox και τα αυτονομιστικά κόμματα από τις διάφορες περιοχές της χώρας δεν αντέδρασαν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr