Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεχωριστές τηλεοπτικές προτάσεις τη Μ. Εβδομάδα στο MEGA

Ξεχωριστές τηλεοπτικές προτάσεις τη Μ. Εβδομάδα στο MEGA

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα προτείνει το MEGA για τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τη μετάδοση ιερών ακολουθιών την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο αλλά και με αγαπημένες κλασικές ταινίες, επιλογές για όλη την οικογένεια, κινηματογραφικές επιτυχίες σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση και ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος.

Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τη Μ. Δευτέρα το ιστορικό, πολεμικό δράμα «Guernica», τη Μ. Πέμπτη «Παύλος, Ο Απόστολος του Χριστού» και τη Μ. Παρασκευή η δραματική βιογραφική ταινία «Marshall».

Τη Μ. Πέμπτη «Της Σιωπής ο Τόπος», ένα μουσικό οδοιπορικό στο Άγιον ‘Όρος, του Ανδρέα Κατσιγιάννη με τις κορυφαίες ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα και του Jonathan Jackson σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη

Τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, το MEGA θα μεταδώσει τις Ιερές Ακολουθίες και την Αναστάσιμη Ακολουθία σε απευθείας σύνδεση από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ. Συγκεκριμένα:

· Μεγάλη Παρασκευή |30 Απριλίου | 09:00| Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης

· Μεγάλη Παρασκευή | 30 Απριλίου |20:45| Ακολουθία Του Επιταφίου Θρήνου

· Μεγάλο Σάββατο | 1 Μαΐου |08:00| Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου (Πρώτη Ανάσταση)

· Μεγάλο Σάββατο | 1 Μαΐου| 20:45|Η Αναστάσιμη Ακολουθία

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του MEGA με ξεχωριστές τηλεοπτικές προτάσεις για τη Μ. Εβδομάδα:

M. Δευτέρα στις 24:00| «Guernica» | Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ |

Το ιστορικό, πολεμικό δράμα «Guernica» έρχεται σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση τη Μ. Δευτέρα στις 24:00 στο MEGA CINEMA.

26 Απριλίου του 1937: Ένας Αμερικανός ανταποκριτής, ο Χένρι (Τζέιμς Ντ’ Άρτσι) και μία κυβερνητική υπάλληλος, η Τερέζα (Μαρία Βαλβέρδε), γνωρίζονται εν μέσω εμφύλιου

πολέμου στην πόλη Γκερνίκα. Μέσα στην απόλυτη καταστροφή, οι δυο τους θα μοιραστούν μία ιστορία αγάπης και θα ανακαλύψουν ότι η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η φρίκη του πολέμου. Η ταινία ενέπνευσε τον διάσημο πίνακα του Πικάσο και εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Βασκικής πόλης Γκερνίκα, από τους Ναζί. Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Ντ’ Άρσι, Μαρία Βαλβέρδε, Τζακ Ντάβενπορτ.

Μ. Τετάρτη στις 21:00 | «Pompeii: Φωτιά Πάνω Από Την Πομπηία» |

Η επική ταινία: «Pompeii: Φωτιά Πάνω Από Την Πομπηία» θα μεταδοθεί τη Μ. Τετάρτη στις 21:00. Το 79 μ.Χ, ο σκλάβος Μάιλο επιστρέφει στην Πομπηία ως αήττητος μονομάχος αποφασισμένος να διεκδικήσει τον έρωτα της ζωής του, την Κάσια. Εκείνη είναι η πανέμορφη κόρη ενός Έπαρχου, που είναι αναγκασμένη να ζει στο πλευρό ενός διεφθαρμένου Ρωμαίου Γερουσιαστή. Ο Μάιλο θα χρειαστεί να πολεμήσει για να σώσει την αγαπημένη του και να την προστατεύσει από την καταστροφική μανία της φύσης. Περιπέτεια και ρομαντισμός με φόντο την έκρηξη του Βεζούβιου συνθέτουν την ταινία του Πολ Άντερσον. Πρωταγωνιστούν : Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Τζέσικα Λούκας, Κιτ Χάρινγκτον.

Μ. Τετάρτη στις 23:10 |«Επτά Χρόνια Στο Θιβέτ» |

Την περιπέτεια «Επτά Χρόνια Στο Θιβέτ», που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές τη Μ. Τετάρτη στις 23:10. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χάινριχ Χάρερ (Μπραντ Πιτ), ένας δραπέτης, αιχμάλωτος σε βρετανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, θα φτάσει στη μυστηριώδη και απαγορευμένη πρωτεύουσα του Θιβέτ, τη Λάσα. Ξένος σε μια παράξενη χώρα, ο Χάρερ γίνεται φίλος με το νεαρό Δαλάι Λάμα και, χάρη σε αυτόν, θα αλλάξει τη φιλοσοφία της ζωής του.

Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπ. Ντ. Γουόνγκ, Μάκο Τζάμιανγκ.

Μ. Πέμπτη στις 17:00 | «Οι Άθλιοι» |

«Οι Άθλιοι» η ταινία που βασίζεται στο κλασικό αριστούργημα του Β. Ουγκώ με ένα εντυπωσιακό καστ βραβευμένων ηθοποιών θα μεταδοθεί τη Μ. Πέμπτη στις 17:00. Ο Γιάννης Αγιάννης (Λίαμ Νίσον) είναι ένας πρώην κατάδικος που φυλακίστηκε επειδή έκλεψε λίγο ψωμί. Στην προσπάθεια του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αλλάζει την ταυτότητά του. Ο επιθεωρητής Ιαβέρης τον οποίο υποδύεται ο εκπληκτικός Τζέφρι Ρας, τον καταδιώκει και βάζει στόχο να τον αποκαλύψει. Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τζέφρι Ρας, Ούμα Θέρμαν, Κλερ Ντέινς, Πίτερ Βον.

Μ. Πέμπτη στις 21:00 | «Παύλος, Ο Απόστολος Του Χριστού» | Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ |

Την ταινία «Παύλος, Ο Απόστολος του Χριστού» που υμνεί τη χριστιανική αγάπη θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές τη Μ. Πέμπτη στις 21:00 σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση. Ο Παύλος, περνά τις τελευταίες του ημέρες σε μια σκοτεινή φυλακή, αναμένοντας την εκτέλεση του από τον αυτοκράτορα Νέρωνα. Λίγο πριν τη θανατική του ποινή, ο Λουκάς, φίλος και γιατρός του, διακινδυνεύει τη ζωή του για να τον επισκεφτεί και αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για τη γέννηση της Εκκλησίας. Ο Γιώργος Καραμίχος υποδύεται τον νεαρό Σαούλ από την Ταρσό, όπως ονομαζόταν πριν γίνει Χριστιανός, ο Απόστολος Παύλος. Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόλκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Αντονία Κάμπελ Χιούζ, Αλεξάντρα Βίνο, Γιώργος Καραμίχος.

Μ. Πέμπτη στις 23:20 |«Της Σιωπής Ο Τόπος» | Μουσικό Οδοιπορικό |

Το MEGA εξασφάλισε και θα μεταδώσει τη Μ. Πέμπτη στις 23:20 το εμπνευσμένο μουσικό έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη, «Της Σιωπής Ο Τόπος», το οποίο αποτελεί τον πρώτο κύκλο ενότητας τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων από το μουσικό του έργο «Μεγάλες Ώρες». Ένα εξαιρετικό μουσικό οδοιπορικό στην πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος. Μια ιδιαίτερη προσέγγιση των συναισθημάτων της βαθιάς ευλάβειας μέσα από τις κορυφαίες ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα και του Jonathan Jackson. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Νανούρη.

Μ. Παρασκευή στις 10:50 | «Ουράνια Έκπληξη» |

Την ταινία «Ουράνια έκπληξη» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κρίστι Μπιμ και περιγράφει την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία της οικογένειας Μπιμ, θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές τη Μ. Παρασκευή στις 10:50. Μια μητέρα, η Κρίστι, την οποία υποδύεται η μοναδική Τζένιφερ Γκάρνερ, εκλιπαρεί για ένα θαύμα, όταν μαθαίνει ότι η 10χρονη κόρη της Άννα πάσχει από μία ανίατη ασθένεια. Μετά από ένα ατύχημα από το οποίο η μικρή Άννα σώζεται, συντελείται ένα «θαύμα», που ακόμα και οι γιατροί δεν μπορούν να πιστέψουν. Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Κάιλι Ρότζερς, Μάρτιν Χίντιρσον.

Μ. Παρασκευή στις 14:00 | «Ο Άνθρωπος Των Δύο Αιώνων» |

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ο Άνθρωπος των Δύο Αιώνων» με τον εκπληκτικό Ρόμπιν Γουίλιαμς έρχεται τη Μ. Παρασκευή στις 14:00. Στην πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας, η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας φτάνει σε επίπεδα που αφήνει σε δεύτερη μοίρα τα ανθρώπινα αισθήματα. Ο Ρίτσαρντ Μάρτιν αγοράζει για την οικογένειά του ένα δώρο, το νέο ρομπότ τύπου NCR 114, τον Άντριου. Όταν ο Άντριου αρχίζει να αισθάνεται και να σκέφτεται δημιουργικά, η οικογένεια Μάρτιν συνειδητοποιεί ότι μέσα στο σπίτι της έχει κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο ρομπότ. Όσο τα χρόνια περνούν, ο Άντριου ποθεί όλο και περισσότερο να μετατραπεί σε άνθρωπο, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, θυσιάζοντας ακόμα και την αθανασία του για να του αναγνωριστεί αυτό το δικαίωμα. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σαμ Νιλ, ’Εμπεθ Ντάβιντζ, ’Ολιβερ Πατ.

Μ. Παρασκευή στις 16:50 | «Βαραββάς»| Ο εμβληματικός Άντονι Κουίν είναι «Ο Βαραββάς» στην ομώνυμη ταινία η οποία θα μεταδοθεί τη Μ. Παρασκευή στις 16:50. Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ’ έναν από τους δύο κατάδικους, τον Ιησού από τη Ναζαρέτ ή τον ληστή Βαραββά. Το

πλήθος επιλέγει τον Βαραββά. Όταν εκείνος ξαναγυρίζει στο έγκλημα καταλήγει να εκτίει ποινή σε ένα ορυχείο στη Ρώμη. Εκεί, γνωρίζει τον Σάχακ ο οποίος τον μυεί στο Χριστιανισμό. Οι δυο τους προσπαθούν να κερδίσουν την ελευθερία τους με τίμημα να πέσουν στην αρένα και να μονομαχήσουν. Ο Βαραββάς καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλό του. Τη νύχτα που καίγεται η Ρώμη, προσπαθεί να βοηθήσει τους Χριστιανούς, αλλά τον συλλαμβάνουν και τον στέλνουν στο σταυρό. Εκεί, ο Βαραββάς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή, γαληνεύει παραδίδοντας την ψυχή του στον Κύριο. Πρωταγωνιστούν: ‘Αντονι Κουίν, Τζακ Πάλανς, Βιτόριο Γκάσμαν, ‘Αρθουρ Κένεντι, Σιλβάνα Μαγκάνο.

Μ. Παρασκευή στις 22:00 | «Το κυνήγι της Ευτυχίας» |

Η δραματική ταινία «Το κυνήγι της Ευτυχίας» έρχεται τη Μ. Παρασκευή στις 22:00 για να μας συγκινήσει και ταυτόχρονα να μας δώσει ένα μήνυμα ζωής και ελπίδας. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Κρις Γκάρνερ, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Γουίλ Σμιθ που προτάθηκε για ‘Οσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του. Ως ένας σύγχρονος Ιώβ ο άνεργος Κρις ανατρέφει μόνος τον πεντάχρονο γιο του, όταν η γυναίκα του τον εγκαταλείπει. Με την αυτοπεποίθησή του και την αγάπη του γιου του, ο Κρις όχι μόνο ξεπερνά τα εμπόδια που συναντά αλλά γίνεται και θρύλος της Γουόλ Στριτ. Στο πλάι του Σμιθ βρέθηκε ο πραγματικός του γιος που έκανε ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο. Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Θάντι Νιούτον.

Μ. Παρασκευή στις 00:20 | «Marshall» | Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ |

Τη δραματική βιογραφική ταινία «Marshall» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση τη Μ. Παρασκευή στις 00:20. Η ταινία περιγράφει τα πρώιμα χρόνια της πορείας του θρυλικού δικηγόρου και μετέπειτα πρώτου Αφροαμερικανού Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Θέργκουντ Μάρσαλ τον οποίο υποδύεται ο αξέχαστος Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έγινε γνωστός για τη νίκη της δικαστικής υπόθεσης που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού.

Πρωταγωνιστούν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τζος Γκαντ, Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κίσα Σαρπ.

#MegaCinema #Guernica #Pompeii #SevenYearsInTibet #LesMiserables #PaulApostleOfChrist #MiraclesFromHeaven #SiopisTopos

#BicentenialMan #Barabbas #ThePursuitOfHappyness #Marshall

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024