Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιέννη : Πολλές και βαθιές διαφωνίες μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Βιέννη : Πολλές και βαθιές διαφωνίες μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα απέχουν ακόμη πολύ από το να πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και η έκβασή τους είναι αβέβαιη.

Συνεχίζουν να διαπιστώνονται πολλές και βαθιές διαφωνίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μετά τον τελευταίο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη, τόνισε χθες Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πολύ διαφορετικές απόψεις

Οι διαπραγματεύσεις απέχουν ακόμη πολύ από το να πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και η έκβασή τους είναι αβέβαιη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε, μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες, ότι Ουάσιγκτον και Τεχεράνη έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για το ποιες κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν από πλευράς των ΗΠΑ και ποια βήματα θα χρειαστεί να κάνει το Ιράν για να επανέλθει στην πλήρη συμμόρφωση προς τους όρους της συμφωνίας του 2015, επισήμως του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ).

Ο αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως αναμένει ότι θα χρειαστούν αρκετοί γύροι διαπραγματεύσεων για να προχωρήσει η διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024