Επεισοδιακή η Γ.Σ. των μετόχων της Ελλάκτωρ

Σε σφυροκόπημα της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ και των μετόχων Reggeborgh και Λεωνίδα Μπόμπολα προχωρούν από τις 11 το πρωί, στην έναρξη της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένη, οι νομικοί εκπρόσωποι των έτερων μετόχων Greenhill και Pemanoaro.

Έχουν περάσει δύο ώρες από την έναρξη της γενικής συνέλευσης με θέματα την ανάκληση των μελών του ΔΣ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρία και μόλις τώρα εκκινεί η διαδικασία για την ψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Πρώτο είναι εκείνο της ανάκλησης των μελών που ζητά η Greenhill των Δ. Μπάκου – Γ. Καϋμενάκη.

Η μέτοχος απέστειλε λίστα με 35 ερωτήματα προς τη διοίκηση που αφορούν στα ευρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά και στις καταγγελίες της για σύγκρουση συμφερόντων των προέδρου της εισηγμένης Γ. Μυλωνογιάννη και του διευθύνοντος συμβούλου Α. Ξενόφου με τις προηγούμενες συνεργασίες τους με το ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Μυλωνογιάννης ως εταίρος δικηγορικής εταιρίας που συνεργαζόταν νομικά με το Ταμείο και ο κ. Ξενόφος ως πρώην πρόεδρος του. Επίσης τα ερωτήματα αφορούσαν στα ευρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον τρόπο συγκέντρωσης των μετοχών της Ελλάκτωρ έχοντας επίσης και πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Οι νομικοί εκπρόσωποι της Greenhill κ. Βενιέρης και της Pemanoaro (Αν. Καλλιτσάντσης) κ. Μπρέγιαννος κατήγγειλαν την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας ανάμεσα στη Reggeborgh και τον μέτοχο Λ. Μπόμπολα ώστε με το δικαίωμα απόκτησης των μετοχών του τελευταίου, οι Ολλανδοί να του μεταβιβάσουν τη θυγατρική Ηλέκτωρ. Οι δύο δικηγόροι τόνισαν ότι η σχετική σύμβαση έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αν έχει ισχύ τότε «πρόκειται για οργανωμένο ρεσάλτο ομάδας με την ηγεσία της Reggeborgh και των συνεργαζόμενων μετόχων για άλωση της Ελλάκτωρ και διάλυση της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρέγιαννος.

Ο κ. Βενιέρης ως απόδειξη των όσων κατήγγειλε για την τακτική της Reggeborgh έχοντας τον μετοχικό έλεγχο και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Ελλάκτωρ, τόνισε την απόφαση των Ολλανδών να πουλήσουν τις μετοχές τους από την πρώτη εταιρία: «Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», είπε χαρακτηριστικά

Οι νομικοί εκπρόσωποι των Greenhill και Pemanoaro κάλεσαν τους μετόχους να υπερψηφίσουν την πρόταση τους για την ανάκληση των μελών του ΔΣ., ενώ από τα πυρά τους δεν διέφυγαν και οι πράξεις των κ. Μυλωνογιάννη και Ξενόφου ένα μήνα πριν εκλεχθούν να σπεύσουν στα δικαστήρια εκπροσωπώντας το ΤΑΙΠΕΔ την απόρριψη του αιτήματος της Άκτωρ Παραχωρήσεις για παράταση του διαγωνισμού της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από την πλευρά της διοίκησης της Ελλάκτωρ και του νομικού εκπροσώπου της Reggeborgh κ. Σωτηρόπουλου απερρίφθηκαν οι καταγγελίες των άλλων μετόχων ως ατεκμηρίωτες ενώ κατέκριναν τη στάση της Greenhill ως τακτικισμό προκειμένου να μη συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr