Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παντελλερία: Μια φωτογραφική περιήγηση στο ειδυλλιακό νησί της Ιταλίας

Παντελλερία: Μια φωτογραφική περιήγηση στο ειδυλλιακό νησί της Ιταλίας

Η Παντελλερία (ιταλ. Pantelleria) είναι το πέμπτο μεγαλύτερο ιταλικό νησί μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την νήσο Έλβα και το Σαντ Αντίοκο

Η Παντελλερία (ιταλ. Pantelleria) είναι το πέμπτο μεγαλύτερο ιταλικό νησί μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την νήσο Έλβα και το Σαντ Αντίοκο.

Το νησί έχει έκταση 83 τ.χλμ και πληθυσμό 7.729 κατοίκους και πρωτεύουσα του νησιού είναι η ομώνυμη κωμόπολη.

View this post on Instagram

A post shared by GQFrance (@gqfrance)

Με την άφιξη της άνοιξης, ο φωτογράφος Bastien Lattanzio αποκάλυψε ένα όμορφο ταξιδιωτικό βιβλίο για την Πεντελλερία, ένα ηλιόλουστο, άγριο νησί στην Ιταλία, όπου συνέλαβε μερικές απίστευτες φωτογραφίες από τα υπέροχα τοπία της.

Η γαλλική έκδοση της Vogue ζήτησε να αποκαλύψει τα αγαπημένα του σημεία στο νησί.

Ο βράχος L’Arco dell’Elefante

«Στην ανατολική ακτή, αυτός ο βράχος που βουτά στη θάλασσα είναι ένα από τα οπτικά θαύματα του νησιού. Μπορείτε να πηδήξετε από αυτόν, ή να επιπλεύσετε στη φυσική πισίνα που δημιουργείται από τα ρεύματα. Προτείνω να φοράτε παπούτσια κατάδυσης για να προστατεύετε τα πόδια σας από τους αιχμηρούς βράχους.»

Το εστιατόριο Il Principe e il Pirata

«Το Il Principe et il Pirata είναι το καλύτερο εστιατόριο του νησιού. Η βεράντα του προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα και το μενού είναι απίστευτο: το διάσημο κουςκους με χταπόδι ή ένα Bacio PAntesco, ένα τυπικό επιδόρπιο που μοιάζει με βάφλα γεμιστή με ρικότα. Είναι επίσης γνωστό για την ποικιλία του crudo, με 6 ψάρια ή άλλα θαλασσινά να μαζεύονται όλα σε μια πλάκα. Είναι νόστιμα. Φυσικά, ας μην ξεχνάμε το μενού του κρασιού, προσφέροντας τοπικά κρασιά της Σικελίας. Συνιστώ να τρώτε ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα εδώ, και να παίρνετε το δείπνο σας στο σπίτι ή σε ένα φίλο το βράδυ, να μαγειρεύετε για παράδειγμα ζυμαρικά με λουκάνικα και μάραθο.»

Η διαμονή

«Τα σπίτια στο νησί ονομάζονται Dammusi. Είναι βίλες ενός ορόφου από βράχο λάβας, με το κέντρο του δωματίου να είναι ανοιχτό, δίχως σκεπή, ώστε να μπορείτε να μαυρίσετε μέσα στην άνεση του σπιτιού σας. Το αγαπημένο μου σπίτι είναι η Tenuta Borgia, μια ιδιωτική κοινότητα του 5/6 κομψού Dammusi. Η ταινία «A Bigger Splash» του Luca Guadagnino γυρίστηκε εκεί.»

Η παραλία

«Η θέα είναι πανέμορφη παντού στο νησί, η θάλασσα είναι απεριόριστη. Η ομορφιά είναι σχεδόν συντριπτική στο τέλος της ημέρας όταν ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα. Παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα στην οροφή ενός Dammuso με λίγο κρασί και έναν καλό φίλο.»

Κρασί μόνο για ντόπιους

«Ένας μικρός τομέας βιολογικού κρασιού που ιδρύθηκε από τους Franceso et Nicoletta. Για να αγοράσω μερικά, έπρεπε να επικοινωνήσω με το ζευγάρι και να πάω στην εκκλησία του χωριού τους. Ο Francesco με πήρε στο παλιό του Fiat και πήγαμε στα αμπέλια των 3 στρεμμάτων για να δοκιμάσουμε το κόκκινο, λευκό και το αγαπημένο μου, το PetNat «Ghirbi». Παράγουν 3000 μπουκάλια το χρόνο, όπου κατά προτίμηση τα πίνουν στο νησί. Έχουμε γίνει φίλοι και η Νικολέτα, που ζωγραφίζει τα μπουκάλια, δημιούργησε το λογότυπο για το εξώφυλλο του βιβλίου μου.»

Νεγκρόνι στο ψαροχώρι

«Στο λιμάνι των Scauri, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, υπάρχει ένα μικρό μπαρ ψαράδων, όπου, μετά από μια εκδρομή με καραβάκι, έρχονται να πιούν ένα καλό ​​νεγκρόνι. Το στρατιωτικό δίχτυ χρησιμοποιείται ως πέργκολα και καθόμαστε στα σκαλιά της αποβάθρας, απολαμβάνοντας τη ζωή. »

Η λίμνη αξιοθέατο

«Το La lago di Venere ή η λίμνη της Αφροδίτης είναι ένα από τα αξιοθέατα του νησιού. Η λάσπη του είναι υπέροχη και καθιστά το δέρμα πολύ απαλό.»

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024