Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά τη δωρεάν διάθεση self test και για εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική χρήση self-test των εργαζομένων σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όμως, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «προέκυψε μία αστοχία στην εφαρμογή του μέτρου, η οποία προκαλεί προβληματισμό».

Το Επιμελητήριο αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι εργαζόμενοι δικαιούνται ένα δωρεάν self-test την εβδομάδα. Στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών, όμως, δεν απασχολούνται μόνο οι εργαζόμενοι», τονίζει, «αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι».

«Μόνο που αυτές οι δύο κατηγορίες – σύμφωνα με όσα ισχύουν έως τώρα – δεν μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν το self-test, αλλά επιβαρύνονται με το κόστος της αγοράς του», επισημαίνει το Επιμελητήριο και προσθέτει ότι «πέρα από ένα επιπλέον υποχρεωτικό έξοδο που πρέπει να καλύψουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, προκύπτει και μία άνιση μεταχείριση, που δεν έχει καμία θέση στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας». Και καταλήγει με την εκτίμηση «ότι δεν υπήρξε πρόθεση για έναν τέτοιο διαχωρισμό και ότι αυτή η εξαίρεση προέκυψε από λάθος».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr