Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσφυγας καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου με αφορμή μια... μπίρα

Πρόσφυγας καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου με αφορμή μια… μπίρα

Ο πρόσφυγας, που μένει τρία χρόνια στην Αθήνα, καταγγέλλει ότι 20 άτομα επιτέθηκαν σε αυτόν και την κοπέλα του το βράδυ της Πέμπτης.

Σοβαρό περιστατικό ρατσιστικής βίας καταγγέλλει ο Μαχμούντ Κανούν, πρόσφυγας που διαμένει εδώ και τρία χρόνια στη χώρα μας και είναι μέλος της χιπ χοπ κολλεκτίβας Radical Breaks.

Ο νεαρός μουσικός, με ανάρτησή του στο facebook, που συνοδευόταν από φωτογραφία με το χτυπημένο του πρόσωπο, κατήγγειλε ότι το βράδυ της Πέμπτης 15ης Απριλίου δέχθηκε επίθεση ο ίδιος και η κοπέλα του από 20 άτομα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία Αγίου Γεωργίου βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στο επίκεντρο εξαιτίας των εικόνων συνωστισμού που παρουσιάζονται με υπαίθρια πάρτι και συμμετοχή πολλών ατόμων

Δείτε την ανάρτησή του:

Το βράδυ της Πέμπτης 15/4 στην πλατεια Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ο Αιγύπτιος πρόσφυγας Μαχμούντ Κανού, μουσικός και…

Posted by Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά on Sunday, 18 April 2021

Ζω στην Ελλάδα τρία χρόνια. Έχω πολύ καλές εμπειρίες σε αυτή τη χώρα, αλλά από τότε που η Νέα Δημοκρατία ανέβηκε στην διακυβέρνηση , είδα πολύ ρατσισμό σε αυτή τη χώρα. Πολύ Μίσος. Χθες το βράδυ έπινα ένα ποτό στην πλατεία Αγ. Γεωργίου και μια ομάδα ανδρών χτύπησαν εμένα και την κοπέλα μου.
Ξεκίνησε όταν ένας από αυτούς ήρθε και κλώτσησε τα ποτά μας και τότε αντιδράσαμε λέγοντάς του “τι είναι αυτό ρε φίλε;”.
Δεν απάντησε, έφυγε και γύρισε μετά από 5 λεπτά με 20 ηλίθιους φίλους του και ξεκίνησε ο καβγάς.  Είκοσι άνδρες ενάντια σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.
Ήξερα ότι η ίδια ομάδα επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο τρεις ημέρες πριν από το δικό μας περιστατικό. Ξέρετε κάτι; Και εκείνος ήταν σκουρόχρωμός.

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Aντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά.

«Το βράδυ της Πέμπτης 15/4 στην πλατεια Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ο Αιγύπτιος πρόσφυγας Μαχμούντ Κανού, μουσικός και μέλος της χιπ-χοπ ομάδας Radical Breaks, είχε βγει μαζί με την κοπέλα του για να κάνουν την βόλτα τους. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα 20 ατόμων, όπως καταγγέλλουν. Η ομάδα αυτών των ατόμων μαζεύτηκε γύρω από το ζευγάρι και τους επιτέθηκε άγρια με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, χωρίς να πούνε κουβέντα, με μόνη αφορμή… μια μπύρα που χύθηκε καταλάθος. Αναγνωρίζουμε σε αυτή την πρακτική της τυφλής βίας και της επιβολής σε πιο αδύναμους ανθρώπους μια ξεκάθαρα φασιστική συμπεριφορά» αναφέρει.

Το βράδυ της Πέμπτης 15/4 στην πλατεια Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ο Αιγύπτιος πρόσφυγας Μαχμούντ Κανού, μουσικός και…

Posted by Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά on Sunday, 18 April 2021

Και προσθέτει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην πλατεία. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που τα θύματα τέτοιων πρακτικών είναι συνήθως μετανάστες και κόσμος που ανήκει στο πλέον αόρατο κομμάτι της κοινωνίας. Την περασμένη εβδομάδα, για κάτι παρομοίως αναίτιο, είχε καταγγελθεί αντίστοιχο περιστατικό, εκείνη την φορά ακόμη και με την απειλή όπλου στραμμένο προς πρόσφυγα. Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει ένα μοτίβο σε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε ματσίλα, τραμπουκισμούς, και φασιστικές πρακτικές, δυστυχώς, που συμβαίνει όλο και πιο συχνά στην περιοχή».

«Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου, και κάθε πλατεία σε καιρό πανδημίας και εγκλεισμού, είναι από τους λίγους δημόσιους χώρους που μας έχουν απομείνει στην πόλη, όπου μπορούμε να κυκλοφορούμε και να κοινωνικοποιούμαστε. Γι’ αυτό ζητάμε οι πλατείες και ο δημόσιος χώρος να είναι ασφαλείς και προσβάσιμες για όλους και για όλες. Δεν θα αφήσουμε τους δημόσιους χώρους στο έλεος τραμπούκων ή/και μπάτσους που εξασκούν την καφρίλα τους» προσθέτει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024