Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξη: Η εποχή της Μεγάλης Πτώσης

Άνοιξη: Η εποχή της Μεγάλης Πτώσης

Η φύση αναγεννιέται. Τα μαλλιά μας, όχι και τόσο.

Επειδή κάθε γιν έχει και το γιανγκ του, οι πρώτες λιακάδες που οδηγούν στην άνοδο της διάθεσής μας, φέρνουν και την πτώση. Των μαλλιών μας. Κι αν το φθινόπωρο, που ούτως ή άλλως δεν μας είναι ιδιαιτέρως συμπαθές καθώς σηματοδοτεί το τέλος της ξενοιασιάς του καλοκαιριού, είναι γνωστό ότι δεν έχει καλές προθέσεις για το τριχωτό της κεφαλής μας, η εποχική τριχόπτωση της Άνοιξης έχει καταφέρει να παραμείνει σχετικά άγνωστη. Αν, λοιπόν, το μαξιλάρι σας έχει αρχίσει από λινό να μετατρέπεται σε… γούνινο, μην πανικοβληθείτε. Σε λίγο καιρό θα δείτε τα μαλλιά σας να φουντώνουν και πάλι. Και αν κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις, η Μεγάλη Επιστροφή των Τριχών θα έρθει ακόμη πιο σύντομα.

Η μεγάλη εξόρμηση

Τι φταίει, λοιπόν, και τα μαλλιά μας έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για μια… εκδρομή τώρα που άρχισαν οι πρώτες λιακάδες; Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει με βεβαιότητα, όμως δεν αποκλείεται υπεύθυνη να είναι η γενικώς ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων μας σε αυτό το διάστημα. Άλλες πιθανές αιτίες; Η άνοδος της θερμοκρασίας εκτός από εμάς ενθουσιάζει και τις… ορμόνες μας, επηρεάζοντας και τους θύλακες της τρίχας, ενώ η εφίδρωση του τριχωτού της κεφαλής μας μπορεί να προκαλέσει «ασφυξία» στους πόρους μας και να εμποδίσει την ανάπτυξη νέων τριχών. Και φυσικά, μπορεί εμείς να λατρεύουμε τη λιακάδα, όμως τα μαλλιά μας δεν τρέφουν εξίσου θετικά συναισθήματα για αυτή, αφού ο ήλιος μπορεί να εξασθενίσει τις τρίχες μας. Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, αυτό το διάστημα μπορεί να δούμε το κεφάλι μας να «αδειάζει» και τη βούρτσα μας να… φουντώνει.

Μείνε δίπλα μου

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα… στη ρίζα του;

Less is more

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο πιο χαλαρό γίνεται το στυλ μας. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για το styling μας. Γιατί το πιστολάκι μπορεί να μην «δολοφονεί» τις τρίχες μας, όμως τις τραυματίζει, καθιστώντας τες πολύ πιο εύθραυστες, σε μια εποχή που έχουν ανάγκη από όλη μας την αγάπη. Άλλωστε, ποιος χρειάζεται μαλλιά «στην τρίχα» την εποχή της ξενοιασιάς; Εκτός από τα περίπλοκα χτενίσματα, αποφύγετε και τις σφιχτές κοτσίδες, οι οποίες μπορούν να εξασθενίσουν ακόμη και τους θύλακες.

Καθαρές δουλειές

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, όμως το καθημερινό λούσιμο μπορεί να μας αφήσει με τα μισά… μαλλιά. Αν παρατηρείτε ότι οι τρίχες σας σας εγκαταλείπουν μαζικά το τελευταίο διάστημα, ώρα για κάποιες αλλαγές. Χρησιμοποιήστε χλιαρό και όχι καυτό νερό, ένα εξειδικευμένο τριχοτονωτικό σαμπουάν 3 φορές την εβδομάδα επι 4 μήνες τουλάχιστον και, αν το αντέχετε, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο. Προσοχή πρέπει να δώσετε και στο βούρτσισμα: Ειδικά αν έχετε σπαστά ή σγουρά μαλλιά ή τα μαλλιά σας κάνουν εύκολα κόμπους, βουρτσίστε τα πρώτα από τη μέση μέχρι τις άκρες και στη συνέχεια από τη ρίζα – και κρατήστε αντίσταση με το χέρι σας την ώρα που τα ξεμπλέκετε. Έτσι, καμιά τρίχα δεν θα πέσει στο βωμό της ομορφιάς!

Τα πλούσια μαλλιά περνούν (και) από το στομάχι

Πρωτεΐνες, βιταμίνες B και C, ψευδάργυρος, σίδηρος. Ωμέγα 3 λιπαρά και άφθονο νερό: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα διατροφικά όπλα μας απέναντι στην τριχόπτωση, και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα παίρνουμε μαζί μας στη μάχη. Μια από τις τροφές που φαίνεται πως αγαπούν τα μαλλιά μας, ενώ είναι και πολύ εύκολο να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας, είναι οι ξηροί καρποί.

Η ψυχολογία της… τρίχας

Όσο κι αν αγαπάμε την Άνοιξη, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι μια εποχή γεμάτη υποχρεώσεις: Το σπίτι απαιτεί να το φροντίσουμε για να πραγματοποιήσει τη μετάβαση στον θερμότερο καιρό και δεν αποκλείεται εμείς οι ίδιοι να πιέζουμε τους εαυτούς μας για ανανέωση. Όμως το έντονο άγχος συνδέεται άμεσα με την απώλεια των μαλλιών μας. Επομένως, θέστε προτεραιότητες, ανησυχήστε για ένα πράγμα κάθε φορά και φροντίστε οι μέρες σας να περιλαμβάνουν πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης.

Μπείτε σε σειρά

.

Για την ακρίβεια, σε… ολοκληρωμένη σειρά. Για να κρατήσετε τα μαλλιά σας στη θέση τους, αλλά και για να ενισχύσετε την ανάπτυξη νέων τριχών δεν αρκεί ένα εξειδικευμένο σαμπουάν. Απαιτείται ο σωστός συνδυασμός προϊόντων με αποδεδειγμένη δράση, όπως είναι η σειρά Hair Force της Frezyderm. Ξεκινήστε από τα ειδικά σχεδιασμένα τριχοτονωτικά σαμπουάν Hair Force Shampoo Men και Women, για άνδρες ή γυναίκες, αντίστοιχα, που καταπολεμούν τόσο τη χρόνια όσο και την εποχική αντιδραστική τριχόπτωση, την αραίωση και την αλωπεκία, ενώ ενισχύουν την ανάπτυξη νέων τριχών και συνεχίστε με τη Hair Force Lotion Extra, μια λοσιόν κατά της τριχόπτωσης που μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη της τρίχας κατά 58%*. Ολοκληρώστε με την εφαρμογή του Hair Force Monodoses Day/Night, της ειδική αγωγής μονοδόσεων που μπορεί να αυξήσει τις τρίχες σε φάση ανάπτυξης κατά 46%**. Παράλληλα, εντάξτε στην καθημερινή σας ρουτίνα τα Hair Force Tabs, ένα ειδικό πλήρες συμπλήρωμα διατροφής*** για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των νυχιών και του δέρματος, αλλά και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Ραντεβού με τα τέλεια μαλλιά

Φυσικά, για να είστε σίγουροι ότι τα μέτρα που θα λάβετε θα είναι σωστά, είναι πολύ σημαντικό να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Μέσα από τις κατάλληλες εξετάσεις, θα βεβαιωθείτε ότι αιτία για τις χαμένες σας τρίχες είναι πράγματι η εποχική τριχόπτωση και θα σχεδιάσετε μαζί το ιδανικό πλάνο για την αντιμετώπισή της.

Κάντε το πρώτο βήμα για την ανάκτηση των μαλλιών σας, παίρνοντας μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό του in.gr και της Frezyderm που θα δωρίσει σε πέντε νικητές από ένα σετ που θα περιλαμβάνει:

  • Το Hair Force Shampoo Men ή Women (ανάλογα με το φύλο του νικητή)
  • Τη Hair Force Lotion
  • Τα Hair Force Monodoses
  • Τα Hair Force Tabs

Ανακαλύψτε το ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης της Frezyderm.

* Μελέτη in vitro

**Κλινική μελέτη

***Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν από τη λήψη τους και κυρίως αν είστε έγκυος, θηλάζουσα ή υπό φαρμακευτική αγωγή. Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024