Οι πληγές του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη Θεσσαλία δεν έχουν ακόμα επουλωθεί, καθώς τα προβλήματα για τους σεισμόπληκτους παραμένουν. Οι κάτοικοι στο χωριό Δαμάσι έχουν μεταφερθεί σε οικίσκους και τροχόσπιτα, καθώς τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα και λαμβάνουν ένα επίδομα ενοικίου.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους τους κατοίκους. Οι εργάτες γης με τις οικογένειές τους που μένουν δέκα χρόνια στην περιοχή και τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο, έχουν μείνει χωρίς στέγη, καθώς δεν υπάρχουν πια σπίτια για να νοικιάσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι εργάτες γης ζητούν να βρεθεί κάποια λύση, καθώς οι άνθρωποι αυτοί στεγάζονται όπως – όπως σε αποθήκες με άσχημες συνθήκες, ενώ τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης. Οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού, ζητούν και αυτοί να μπορέσουν να στεγαστούν οι εργάτες γης οι οποίοι δουλεύουν στα χωράφια της περιοχής και είναι απαραίτητοι για τις γεωργικές εργασίες.

Οι λίγοι που βρίσκονται αίολοι και εξαρτώνται από την φιλανθρωπία των συγχωριανών ζητούν μια πρόνοια για να στεγαστούν και αυτοί σε κάποιους οικίσκους. Η σύνδεση των ανθρώπων αυτών με το μέρος φαίνεται και από το γεγονός ότι τα παιδιά τους είναι αυτά που κρατούν ζωντανό το σχολείο, το οποίο αν οι οικογένειες αναγκαστούν να αποχωρήσουν θα μετατραπεί από εξαθέσιο που είναι σήμερα σε τριθέσιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο