Ένας πολυσύχναστος δρόμος στο Τάλιν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, κλείνει για τα οχήματα τις νύχτες του Απριλίου, καθώς χιλιάδες βάτραχοι διασχίζουν την άσφαλτο για να ζευγαρώνουν.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εθελοντές βοηθούν στην μεταφορά των βατράχων μακριά από τους δρόμους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων, τα προηγούμενα χρόνια σώθηκαν 97.000 βάτραχοι, περιλαμβανομένων 2.000 τον περασμένο χρόνο στο οδικό δίκτυο του Τάλιν.

Οι βάτραχοι μπορούν πλέον να διασχίζουν με ασφάλεια τον δρόμο (Reuters)

Με την πανδημία να καθιστά φέτος αδύνατη αυτού του είδους τη βοήθεια, το κλείσιμο των δρόμων είναι η μόνη λύση για την ασφαλή αναπαραγωγή των βατράχων.

«Οι βάτραχοι υπήρχαν πριν ανοίξει ο δρόμος. Σήμερα οι λίμνες όπου αναπαράγονται βρίσκονται από την μία πλευρά του δρόμου και το μέρος όπου ξεχειμωνιάζουν από την άλλη. Επομένως αναγκάζονται να διασχίζουν τον δρόμο» λέει η Κρίστελ Ζάαρμ, εθελόντρια του Εθνικού Ταμείου της Εσθονίας.

Το Τάλιν εξετάζει την κατασκευή μιας υπόγειας σήραγγας ώστε να μπορούν να περνούν από εκεί οι βάτραχοι ή την κατασκευή μιας λίμνης από την πλευρά όπου ξεχειμωνιάζουν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιοχής Χααμπέρστι, Όλεγκ Σιλτζάνοφ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο