Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τροχαίο στη Γαύδο : Καθυστερήσεις στην αεροδιακομιδή καταγγέλλει ο συνοδηγός της αδικοχαμένης Κορίνας

Τροχαίο στη Γαύδο : Καθυστερήσεις στην αεροδιακομιδή καταγγέλλει ο συνοδηγός της αδικοχαμένης Κορίνας

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο συνεπιβάτης της άτυχης κοπέλας στο αυτοκίνητο, Πέτρος Γασπαράκης.

Ένα αδυσώπητο γιατί, διατυπώνουν φίλοι και συγγενείς της 28χρονης Κορίνας που έχασε τη ζωή της την Κυριακή τα ξημερώματα στην περιοχή Βαθύ Σελί στην Γαύδο, όταν το σταθμευμένο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν η ίδια με έναν 40χρονο φίλο της, έπεσε στο γκρεμό.

Αίσθηση της οικογένειας είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση στον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα σωστικά συνεργεία.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο συνεπιβάτης της άτυχης κοπέλας στο αυτοκίνητο, Πέτρος Γασπαράκης.

«Το γιατί δε δόθηκε σήμα να σηκωθεί νωρίτερα το ελικόπτερο, θα σας το πει ο γιατρός. Όταν προσέγγισε στο σημείο, και ήρθε σε επαφή με εμένα πήρε αμέσως τηλέφωνο για να γίνει διακομιδή, πήρε τρεις φορές, και ήταν σαν να παρακαλούσε. 05.53 είχα αναρριχηθεί και είχα σήμα και ενημέρωσα το 166», εξήγησε ο κ. Γασπαράκης.

Οι κρίσιμες ώρες

«Οι διασώστες πήγαν με σχοινιά, ήταν δύσκολο να κατέβουν. Μου πήρε μισή ώρα να ανέβω από το γκρεμό. Πήγα να ξαναπέσω, πιάστηκα από κάτι ρίζες», συνέχισε ο ίδιος την περιγραφή του.

«Με το που τουμπάραμε, βγήκα από τη μεριά του συνοδηγού, έβγαλα και την Κορίνα και μου έλεγε ότι πονούσε το πόδι της. Της έριξα μια κουβέρτα, βρήκα το κινητό μου, και επειδή δεν είχα σήμα της είπα ότι πρέπει να ανέβω. Τη χαιρέτισα για τελευταία φορά και πήγα πάνω. Όταν πήρα το 166 περιέγραψα τη βαρύτητα του συμβάντος και λέω από μόνος μου ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή. Μετά πήρα και στο ιατρείο στη Γαύδο. Ο γιατρός σε 10-12 λεπτά ήταν εκεί. Από το ΕΚΑΒ μας έλεγαν απλά εντάξει. Το ελικόπτερο έφτασε γύρω στις 11 και μισή», πρόσθεσε ο κ. Γασπαράκης.

«Ο γιατρός όταν ήρθε μου είπε να πάμε, και εκείνη την ώρα ήρθαν οι πυροσβέστες. Ο γιατρός με πήγε στο ιατρείο και γύρισε στο σημείο του συμβάντος. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να την ανεβάσουν», είπε ακόμα ο ίδιος.

Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αναφορικά με το γιατί υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή της κοπέλας.

«Το ΕΚΑΒ έχει καταγραφεί η κλήση στις 06.15, ενημερώθηκε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ. αυτά καταγράφονται. Εμείς δεν έχουμε βάση ΕΚΑΒ στη Γαύδο, ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ήμασταν σε ετοιμότητα αν γινόταν αεροδιακομιδή, όπως έγινε. Το ΕΚΑΒ σε τέτοιες καταστάσεις δεν κάνει έρευνα και διάσωση σε γκρεμούς ή στη θάλασσα. Όταν φτάνει η πυροσβεστική και η αστυνομία στο σημείο περιμένουμε να μας πουν τι θα γίνει, αν θα γίνει αεροδιακομιδή, αν θα γίνει μεταφορά μέσω λιμενικού. Από τη στιγμή που έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, ενημερώνονται τα συγκεκριμένα σωστικά μέσα. Δύο περιπτώσεις υπήρχαν, ή να επέμβει η ΕΜΑΚ ή το Λιμενικό», σημείωσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024