Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τροχαίο στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της 25χρονης

Τροχαίο στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της 25χρονης

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της έκθεσης του ιατροδικαστή για την άτυχη Κορίνα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε γκρεμό στη Γαύδο - «Αποκλείται να έζησε πάνω από 2 ώρες».

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την άτυχη Κορίνα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε γκρεμό στη Γαύδο.

Ο ιατροδικαστής, Σταμάτης Μπελιβάνης, απαντώντας στις μαρτυρίες κατοίκων που ανέφεραν πως η φοιτήτρια μπορεί να έζησε 5 με 6 ώρες μετά το τροχαίο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας πως αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της.

Κατά συνέπεια, είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Το ατύχημα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του flashnews, έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς το πότε.

Ο κ. Μπελιβάνης πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να «φύγει» η άτυχη φοιτήτρια.

Όπως τονίζει: «Η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως «σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανάσυρση της σορού της χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό και Πυροσβέστες κάτι που ολοκληρώθηκε αργά χτες το μεσημέρι.

Σε ότι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα εάν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

«Μόνο εγώ φταίω» λέει ο 40χρονος οδηγός

Για τις στιγμές αγωνίας που έζησε μετά το τροχαίο, μίλησε στον Alpha ο 40χρονος φίλος της άτυχης Κορίνας, που οδηγούσε το μοιραίο ΙΧ. Ο 40χρονος δηλώνει υπεύθυνος για το τροχαίο στη Γαύδο το οποίο κόστισε τη ζωή της 28χρονης, ενώ κι ο ίδιος νοσηλεύεται τραυματισμένος. «Εγώ και μόνο εγώ φταίω»,  λέει, καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά με τους δύο τους μέσα στο γκρεμό βάθους 70 – 80 μέτρων.

Συνεχίζοντας, μιλάει για την αδικοχαμένη φίλη του, τονίζοντας πώς «ήταν ένας άγγελος» και πως ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά».

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10 λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στην Κορίνα

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο η 28χρονη από την Κέρκυρα ήταν φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής και μάλιστα στο τελευταίο έτος της.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Κέρκυρα, στον Ιερό Ναό Καναλίων στις 5 το απόγευμα.

Τραγικές φιγούρες, φυσικά, οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024